Policajac preuzeo kontrolu nad volanom dok se pijani vozač autobusa onesvijestio, spasio živote 55 putnika
Shutterstock

Policajac preuzeo kontrolu nad volanom dok se pijani vozač autobusa onesvijestio, spasio živote 55 putnika

Službenik CISF-a spasio je živote 55 ljudi u autobusu Uttarakhand Roadwaysa koji je išao u Delhi nakon što se njegov pijani vozač onesvijestio. Vozač autobusa se onesvijestio tijekom vožnje s nogama pritisnutim na papučicu gasa. Autobus je izgubio kontrolu i jurio cestom brzinom od 100 kilometara na sat.

Teška vozila obično putuju brzinom od 50 do 60 kilometara na sat jer se državna autocesta proširuje. Sonu Sharma, pripravno osoblje CISF-a koje je bilo u autobusu, uklonilo je vozača s njegovog sjedala i preuzelo kontrolu nad upravljačem. Pritisnuo je kočnicu i sigurno parkirao vozilo uz cestu, saznajemo prema Times Now.

Sharma je rekao: “Sjedio sam u trećem redu kada je odjednom žena koja je sjedila odmah iza vozača vrisnula. Prolazili smo pokraj šumovitog područja, tako da je bilo teško vidjeti bilo što s mjesta na kojem sam sjedio, ali sam znao da nešto nije u redu pa sam pojurio naprijed. Iskoristio sam svoje iskustvo vožnje automobila i brzo preuzeo volan bez oklijevanja. Znao sam da odluka u djeliću sekunde može spasiti živote i to mi je bio prioritet.”

Vozač je uhićen i optužen prema relevantnim odjeljcima IPC-a. Mahendra Kumar, pomoćnik regionalnog upravitelja Rudrapur Roadwaysa, rekao je da će ministarstvo poduzeti mjere protiv vozača autobusa ako se proglasi krivim.