Najbolje uskrsne čestitke: Top 30 čestitki za Uskrs

Polako nam se bliži Uskrs i svi blagoslovi koji okružuju ovaj divan blagdan, no jesu li vaše uskrsne čestitke spremne? Moramo priznati da je danas vrlo često teško napraviti jedinstvenu čestitku koja će se izdvojiti iz mase, ali tu smo kako bi vam pomogli u toj misiji. Izrada čestitki može se razdvojiti u nekoliko jednostavnih koraka, a mi ćemo s vama podijeliti detaljne upute. U nastavku doznajte uskrsne čestitke.

Kako napraviti čestitke za Uskrs?

U nastavku s vama dijelimo kako se rade najljepše uskrsne čestitke. Prvo ćemo se fokusirati na biranje, odnosno izradu čestitke, a onda na poruke za Uskrs koje možete napisati u same čestitke. To znači da će naš proces imati dva koraka i možete jednostavno, a efikasno pratiti o kojim se to koracima radi… Vrijeme je za izradu najbolje čestitke za Uskrs ikad!

uskrsne čestitke
FOTO: SHUTTERSTOCK

1. korak – pronađi ili izradi idealnu čestitku

Dakle, kao što smo već rekli, dobra čestitka podrazumijeva i lijepu vanjštinu i lijepu unutrašnjost. Za početak ćemo se potruditi da naše uskrsne čestitke plijene poglede i prije no što ljudi otkriju divne poruke u njima. Ako ste kreativni i volite stvarati, možda je dobra ideja isprobati neke DIY projekte koji će rezultirati prekrasnim i potpuno unikatnim čestitkama za Uskrs. S druge strane, ako niste spretni s rukama, možda ćete ipak preferirati kupljene čestitke. U tom slučaju, nudimo vam neke savjete o tome kako izabrati dobru čestitku.

a) Izrada čestitke za Uskrs

Kako izraditi čestitke za Uskrs? Ne brinite, proces nije kompliciran, a sve što je potrebno jest dobra volja. Dakle, za početak morate kupiti potreban pribor. Treba vam deblji papir u boji, kvalitetna penkala, a možda i neki ukrasi kao biserčići, tanko uže, perje i slično. Ovisno o tome koliko ekscentrična vaša čestitka za Uskrs treba biti (na temelju vašeg ukusa), nabavit ćete odgovarajuću količinu pribora.

Svoj deblji papir u boji (preferabilno u blagim bojama kao što su pastelno žuta, zelena i roza) presavinite po pola, a po želji možete zaobliti i rubove. Čestitku ćemo za početak ukrasiti izvana, a s vama dijelimo neke od naših omiljenih metoda… Svakako ćemo priložiti videozapise kako biste jednostavnije mogli pratiti upute.

Jedan od odličnih načina za ukrašavanje jest korištenje špranci i raznih metoda špricanja. Za ove vam metode trebaju boje i papir u nekom obliku – ne morate kupiti neku specifičnu šprancu. Osim toga, možete obojati uže i oblikovati ga na naslovnici! Neki od lijepih i prigodnih oblika su cvijeće, zečevi, jaja, košare i slično.

Ako ste vješti u korištenju vodenih boja i volite minimalističke čestitke za Uskrs, možete dizajnirati čestitku koja je decentna i brzo gotova. Možete se poslužiti i nekom pop-up tehnikom ili pak napisati na naslovnicu neku lijepu poruku. Još jedna dobra opcija je korištenje citata iz Biblije!

b) Kupnja čestitke za Uskrs

Ako niste za izradu čestitki, već planirate kupiti istu, preporučujemo vam da birate čestitke koje su minimalne i decentne. Nemojte kupovati univerzalne čestitke jer će osoba koja prima čestitku dobiti dojam kao da se uopće niste potrudili naći nešto po mjeri. Također, birajte vesele i proljetne boje koje bolje odgovaraju ovom razdoblju.

Kad kupujete čestitku, nemojte kupovati čestitke koje sviraju jer prigoda baš i nije takva. Pokušajte se fokusirati na čestitke koje su namijenjene baš za Uskrs, a količinu ukrasa i dezena birajte i po svojem ukusu, ali i po ukusu osobe koja će čestitku dobiti!

Rekli bismo da je jedna od najčešćih grešaka što se kupovine čestitki tiče ta da se previše oslanjamo na vlastiti ukus, a premalo na ukus osobe koja će tu čestitku dobiti i pohraniti. Čestitke za Uskrs moraju biti po mjeri onoga tko će ju izložiti!

čestitke za Uskrs
FOTO: SHUTTERSTOCK

2. korak – poruke za Uskrs

Kada nabavite svoje čestitke za Uskrs, bitno je da ih napunite lijepim porukama koje će inspirirati vaše bližnje. Poruke mogu biti iz Biblije, ali mogu biti i obične čestitke koje prilagođavate osobi koja dobiva čestitku. U nastavku s vama dijelimo najljepše poruke za Uskrs koje će definitivno biti najbolji dio svake Uskrsne čestitke.

Top 30 čestitki za Uskrs

 1. U svijetu u kojem se borimo da dobro uvijek bude jače od zla, neka nas On vodi i neka nam ljubav uvijek bude oslonac. Budimo nadahnuti njegovim uskrsnućem! Sretan Uskrs od obitelji _____.
 2. Dragi naši _____, neka vam današnji dan osvijetli staze na koje ste se zaputili. Sretan Uskrs i blagoslovljene blagdane od srca vam želi obitelj _____.
 3. Uskrs je blagdan koji nas ponovno uči poniznosti, blagoslovima i opraštanju. Neka nam Njegova žrtva uvijek bude u mislima pa da svoje živote vodimo zahvalnije. Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam obitelj _____.
 4. Od srca se nadam da će tvoj put obasjati sreća, ljubav i blagoslovi. Dragi Bog prati te u svakom koraku i trudi se tvoja dobra djela pohvaliti svojim darovima. Zapamti to! Sretan Uskrs!
 5. Dragi ukućani, hvala vam na divnim darovima što dijelite sa mnom. Neka nas dragi Bog i u budućnosti oblikuje u ljubavi i miru. Sretan vam Uskrs!
 6. Blagoslovljeno jutro svima, a pogotovo onome tko u srcu Isusa ima. Neka vam Bog podari veselje i zdravlje, a danas nam uljepša i ovo slavlje! Sretan Uskrs od obitelji _____.
 7. Na stolu je hrana pripremljena u zajedništvu, u srcu molitve smišljene u zahvalnosti, a u rukama čestitke s najljepšim željama – sretan vam Uskrs i blagoslovljen ovaj tjedan!
 8. Dragoj obitelji _____ sve najljepše želje povodom Uskrsa. U ovom danu, baš kao i svakom drugom danu, želimo vam poželjeti obilje ljubavi i zajedništva. Nadamo se i zajedničkom druženju!
 9. Sretan Uskrs glasno vam želimo, moramo vam javiti da se jako veselimo. Šaljemo ljubav, na vaša vrata stiže, a na ovaj dan, ona je nikada bliže!
 10. U srcima danas čuvamo samo najljepše želje i vrijednosti, a ovom čestitkom otvaramo svoja srca vama. Sretan Uskrs i blagoslovljene proljetne dane šalje vam obitelj _____.
 11. Blagoslovljeni su oni koji uz sebe imaju one što ih vole, zar ne? Čak i na dane kad se osjećamo usamljeno, On je uz nas, a danas je uskrsnuo! Sretan vam ovaj blagoslovljen dan!
 12. Ako dublje zavirimo u značaj današnjeg dana, shvaćamo da nam Njegovo uskrsnuće nudi nadu. Svi možemo obećati sebi i drugima da ćemo sutra biti jači i ustrajniji. Neka vas prati njegova radosna vijest! Sretan Uskrs!
 13. Sretan Uskrs od srca vam želi obitelj _____. Nadamo se da će vam ovo mirno i blagoslovljeno vrijeme poslužiti kako biste bolje upoznali svoje ukućane, njihove želje i molitve. On nam je snaga i dokaz da ljubav pobjeđuje sve!
 14. Uskrsno jutro nestrpljivo očekujem, a kada ono dođe, podsjetim se zašto vjerujem. Njegova me snaga svakog dana očvrsne, a posebno na dan kada On uskrsne. Sretan Uskrs!
 15. Današnji dan podsjetnik nam je kako nas Bog voli i kada nam je teško naći pravi put. Sretan i blagoslovljen Uskrs te putovanje putem koji nudi blagostanja želi ti obitelj _____.
 16. Naš Spasitelj nam na današnji dan nudi najbitniji dar koji možemo dobiti – zahvalnost. Budimo zahvalni na rukama koje možemo držati, hrani koju možemo objedovati i molitvama što uvijek budu uslišene. Sretan Uskrs!
 17. Ovaj Uskrs neka vas prate brojni blagoslovi i veselje – zapamtite da je On uvijek uz vas i da će vam obogatiti život ako mu to dopustite. Živite ovaj dan u zajedništvu i ljubavi.
 18. Dragoj obitelji _____ šaljemo najiskrenije blagoslove povodom ovog presvetog blagdana. Neka vam ovaj Uskrs bude obogaćen najljepšim i najdubljim molitvama.
 19. Bog nam ponekad daje izazove koji su teški, ali iz njih izlazimo jači i zahvalniji. Kao što je On uskrsnuo i ozdravio poslije vlastite muke, tako ćemo svi naći način da svoj križ prenesemo bliže Njemu. Sretan Uskrs!
 20. Isus Krist dokaz nam je svima da, unatoč tome što su pred nama nekad teške borbe, Božju pomoć možemo iskoristiti kako bismo izrasli u vjeri. Sretan Uskrs!
 21. Ovaj Uskrs neka vam obnovi ljubav i oživi najiskrenije želje. Pjevajmo od radosti jer on je živ i među nama. Sretni vam i blagoslovljeni ovi proljetni blagdani!
 22. Onaj tko se boji zapravo je onaj koji ima srce. Pogledajmo sebe i svoje bližnje na današnji dan kada se prisjećamo zahvalnosti, ufanja i ustrajnosti. Sretan Uskrs i najljepše blagoslove šalje vam obitelj _____.
 23. Dragoj obitelji _____ blagoslove i molitve upućuje obitelj _____. Neka vas ovaj Uskrs podsjeti na sve lijepe trenutke koje ste proživjeli jedni s drugima i nadahne prilikom pogleda u budućnost. Svi smo mi Njegova djeca!
 24. On nas je oslobodio od grijeha i ropstva, ponudio nam je nove živote. Neka nam svaki dan bude ispunjen molitvama i zahvalama baš kao današnji. Sretan Uskrs od obitelji _____.
 25. Uskrs nam stiže, sve nam je bliže, a kad pokuca, srce zakuca. On je oživio, sve nas je zbližio, a na današnji dan, zahvalnost je plan. Sretan Uskrs od obitelji _____.
 26. Uskrs je blagdan koji nas podsjeća na zajedništvo. Podsjeća nas da smo jači kad se ufamo u Njega, kad vjerujemo u sebe i kad tražimo oprost za svoje grijehe. Neka vas svi blagoslovi zateknu za uskršnjim stolom! Obitelj _____.
 27. Vedre i tople želje povodom Uskrsa šalje obitelj _____. Ovo je doba godine puno buđenja, uskrsnuća, radosti i nade. Neka nam toplina svima dotakne srca i neka ostane uz nas kako se proljeće budi.
 28. Dok će neki reći da je na Uskrs glavna životinja zec, mi se prisjećamo jaganjca koji je za nas bio i sve druge dane u godini. Sretan vam Uskrs!
 29. Besmrtni smo u Njegovim očima, nije li to divno? Današnji je dan namijenjen svima nama kako bismo se prisjetili gdje smo bili, gdje smo sada i kamo idemo. Sretan Uskrs!
 30. Neka duh Uskrsa i ljubav Njegova put do tebe nađu svake nedjelje, a ne samo ove. Sretni blagdani od obitelji _____.

Zaključak

Najljepše uskršnje čestitke rezultat su truda i ljubavi. Ako ste kreativna duša, čestitku možete izraditi i sami, a ako niste, uvijek možete izabrati najljepše poruke za Uskrs kao motivaciju za svoje bližnje. Nadamo se da ste našli baš ono što ste tražili. Ne zaboravite da smo vas vodili i kroz čestitke za Majčin dan, čestitke za krizmu te čestitke za pričest!