Najbolje čestitke za Majčin dan (Top 20 čestitka)

Koje su najbolje čestitke za Majčin dan? Postoji li savršena čestitka za Majčin dan? Možemo li uopće reći da je svaka poruka dobra za svaku majku, odnosno da je svaka čestitka za Majčin dan jednaka? Pa, zasigurno ne. U nastavku nudimo mnogo opcija i nadamo se da ćete naći čestitku koja odgovara baš vašim potrebama! Naravno, potrudili smo se da poruke budu potpuno personalizirane, a ne da budu slične čestitkama za vjenčanje ili krštenje.

U ovom zbunjujućem svijetu, mnoge stvari su nesigurne i složene, ali postoji jedna misao oko koje se svi možemo složiti – ljubav prema majci je bezuvjetna. Oni koji su blagoslovljeni pažljivim majkama znaju kako je biti zbrinut, razumijevan i zaštićen. Jednom kada odrastemo, imamo dužnost vratiti tu ljubav svojim majkama. Moramo im pokazati da brinemo za njih i da smo zahvalni za sve što nam je ponuđeno u životu. Mnogo je dana u godini kada slavimo ljubav koju nam majka svakodnevno daruje, ali jedan je čak i službeno namijenjen tome.

čestitke za Majčin dan
FOTO: UNSPLASH

Bez obzira koliko smo stari, ovaj datum vrijedi proslaviti. Majčin dan uistinu je poseban dan kojim želimo zahvaliti za sve što nam je dano. Majke se često osjećaju kao da ih svijet zaboravi kad njihova djeca postanu dovoljno stara da brinu o sebi. Moramo im reći da to nije istina i da o njima i danas svakodnevno razmišljamo. Ako želite svojoj majci pripremiti nešto posebno na Majčin dan, predlažemo vam da na vašem dnevnom rasporedu bude čestitka za Majčin dan.

Pripremili smo i neke poruke za Majčin dan koje će biti korisne ako ne znate što napisati u čestitku. Prvo ćemo razgovarati o tome kako izraditi prekrasne čestitke za Majčin dan, a zatim ćemo podijeliti svoje najdraže poruke s vama. Nemojte zaboraviti da možete iskoristiti i neki citat iz pjesme, pogotovo ako vaša majka ima najdražu pjesmu!

Kako napraviti čestitke za Majčin dan?

U životu je mnogo prilika za slavlje i u tim trenucima često kupujemo gotove čestitke. Međutim, Majčin dan malo je drukčiji. Ovo je savršen dan vježbanje kreativnog izraza i za ručno izrađivanje čestitke za Majčin dan. Iako je to nešto što možda dugo niste radili, možda čak od osnovne škole, garantiramo vam da ćete se zabaviti tijekom samog procesa. Majke vole stvari koje njihova djeca izrade sama jer to pokazuje da smo uložili vrijeme i trud, a ne samo kupili nešto u dućanu. Čestitka za Majčin dan može biti nešto posebno i jedinstveno, stvoreno baš za njih, naše majke.

Ako želite napraviti čestitku za Majčin dan, trebate samo malo pribora koji vjerojatno već imate kod kuće. Čak i ako nema sve, nećete potrošiti više od nekoliko eura da biste kupili potrebnu opremu koja nedostaje. Za početak trebate deblji komad papira u nekoj toploj boji. Tople boje predstavljaju ljubav, a ljubav je glavna emocija koja bi taj dan trebala vladati. Za pisanje same poruke za Majčin dan potrebna vam je i lijepa olovka, a možete se okušati i u kaligrafiji. Ako s njom niste upoznati, samo pokušajte biti malo uredniji no inače dok pišete.

Možete koristiti i neke dodatke kao što su vrpce, šljokice ili druge komadiće papira, a isti će služiti za stvaranje ukrasa na samoj čestitci. U nastavku dijelimo svoje omiljene ideje za ukrašavanje čestitke za Majčin dan. Prva ideja je buket koji iskače. Vrlo je lako napraviti ga jednom kada pogledate video i naučite slijediti korake, a sve što trebate je obojeni papir i ljepilo. Naravno, trebat će vam i škare da oblikujete latice, ali njih sigurno već imate kod kuće. Buket je vrlo lijep i, ono što je najvažnije, cvijeće će trajati vječno. Takva će čestitka za Majčin dan sigurno biti posebna.

Još jedna dobra ideja je stvoriti papirnate ruže. One su apsolutno prelijepe i prigodne jer većina majki uobičajeno prima cvijeće na Majčin dan. Na ovaj način možete se pobrinuti da i desetljećima kasnije vaši cvjetovi budu jednako lijepi kao i prvi dan. Možete ih ukrasiti tako što ćete ih pobojati različitim bojama ili koristiti različite vrste papira za rukotvorine. Ako znate koji je najdraži uzorak vaše majke, možete iskoristiti i to znanje kako bi čestitka za Majčin dan bila baš po njenoj mjeri. Naravno, ovaj mali buketić valja učvrstiti na čestitke za Majčin dan.

Posljednja ideja koju želimo podijeliti je ukrašavanje čestitke malim zvučnikom (ujedno mikrofonom) na koji možete snimiti poruku. Kada vaša majka otvori čestitku, bit će joj drago čuti glas svog djeteta. Na taj način možete ju svakodnevno usrećivati te će moći čuti vaš glas čak i kada niste uz nju. Mali zvučnik obično se može kupiti online i košta samo nekoliko eura, međutim morate ga dobiti dovoljno rano, što je, čini se, najveći problem za one koji ne planiraju unaprijed.

Poruke za Majčin dan – naših top 20

Sada kada imate svoje prekrasne čestitke za Majčin dan, napokon možete nešto napisati u njih. Važno je da napišete nešto što znate da će se svidjeti vašoj majci, umjesto da samo napišete kratku rečenicu kao „volim te“ ili „sretan Majčin dan!“. Pokušajte smisliti nešto malo kreativnije i emotivnije jer je to svakako nešto što će joj puno značiti. Čestitke za Majčin dan ne moraju sve biti iste!

Ako se ne možete sjetiti nečeg takvog, rado ćemo s vama podijeliti naših prekrasnih 20 poruka. Nastavite čitati i sigurni smo da se ovdje krije vaša savršena čestitka za Majčin dan.

1. Draga mama, želim da znaš da ću biti uz tebe na isti način na koji si ti bila uz mene kada sam te trebao. Tvoja je ljubav bezuvjetna, ali i moja isto. Sjeti se da te volim, ne samo na Majčin dan, već svaki dan kad razmišljam o stvarima koje si mi pružila. Nadam se da te ovaj dan bar malo razveselio. Volim te.

2. Moja slatka majko, život ti nije uvijek bio prelagan, ali nadam se da će od sada biti. Ako ipak ponekad ne bude jednostavan, pomoći ću ti u prevladavanju problema koji će stati na tvoj put. Znaj da sam zahvalna na svemu što si mi dala i da ću biti tvoja mirna luka kad ju zatrebaš. Sretan Majčin dan!

3. U životu ima mnogo stvari koje se ne mogu zamijeniti, a majka je definitivno jedna od njih. Čak i kad bih mogao, ne bih mijenjao niti jedan dan koji smo proveli zajedno. Naučila si me sve što znam, a ja sam postao dobar čovjek isključivo zbog tebe. Nadam se da si ponosna na mene kao što sam ja zahvalan za tebe. Volim te.

4. Draga majko, nadam se da me se sjetiš svaki put kad prođeš pored kuhinjskog stola gdje sam nekada na teške muke jela varivo. Nadam se da misliš na mene kada kupiš šampon od kojeg sam kriomice izrađivala plastelin. Isto se tako nadam da misliš na mene svaki put kad ti se dogodi nešto lijepo, jer ja mislim na tebe svaki put kad me život blagoslovi. Sretan Majčin dan!

poruke za Majčin dan
FOTO: UNSPLASH

5. Moja draga majko, nadam se da se svakog dana osjećaš jednako ljubljenom kao što sam ja prilikom odrastanja uz tebe. Nadam se da imaš nekog tko te razumije na način na koji ti razumiješ mene i sve moje glupe, male probleme. Ako pak u životu nemaš takvu osobu, dopusti mi da budem ista. Volim te, oduvijek i zauvijek.

6. Danas je Majčin dan, ali nije li baš svaki dan Majčin dan? Meni je – svaki dan razmišljam o tebi i o tome kako si. Znam da nikad nećeš tražiti pomoć jer ne želiš smetati, ali želim da znaš da ću uvijek biti tvoje rame za plakanje na isti način na koji si ti bila moja stijena. Još uvijek jesi. Sretan Majčin dan.

7. Draga mama, jako malo riječi može opisati ljubav koju osjećam za tebe. Mislim da nisam pročitao dovoljno knjiga da bih znao takve izraze, ali ipak mogu pokušati objasniti ti kako si najvažnija osoba u mom životu. Svakog dana zahvaljujem Bogu na tome tko si. Sretan Majčin dan!

8. Draga mama, naučila si me da je ljubav poput cvijeta. Iako tijekom određenog dijela godine cvijet vene, njegova se ljepota uvijek vraća i nikad ne nestaje. Hvala ti što si moj cvijet i nadam se da te razveselila moja čestitka za Majčin dan. Sretan ti svaki dan!

9. Znaš li da si uvijek u pravu? Svi savjeti koje si mi dala u životu, svi kratki razgovori, uvijek su pomagali. Hvala ti što si moja majka i što uvijek znaš što je najbolje za mene. Nadam se da ću i ja znati što je najbolje za tebe ako ti ikada zatreba pomoć. Sretan Majčin dan!

10. Draga moja majko, želim da znaš da uvijek mislim na tebe. Često razmišljam o tome koliko si snažna, kako si nas sve držala zajedno i kako si jedina osoba na koju se uvijek mogu osloniti. Želim da znaš, sada kada sam malo zrelija osoba, da se možeš i ti osloniti na mene. Volim te!

11. Draga mama, znaj da dijeljenje emocija nije moj najjači atribut, ali komičnost bi mogla biti. Kako misliš, ne slažeš se? Želim da znaš da je moja ljubav prema tebi veća čak i od hrpe rublja koje ti ponekad nosim da mi opereš. Volim te!

12. Moja draga majko, Majčin dan samo je jedan od dana kada ponovno učim cijeniti tvoju ljubav i sve što si mi dala. Znaj da ću te voljeti vječno, bez obzira što se dogodilo i bez obzira gdje se nalazim. Uvijek ćeš biti sa mnom jer si u mom srcu i nitko te od tamo ne može maknuti. Volim te i želim ti sretan Majčin dan.

13. Draga majko, stvari su uvijek bolje kad si uz mene. Moje je djetinjstvo nešto o čemu rado razmišljam, a takvo je zbog tebe i činjenice da si ga učinila prekrasnim. Nadam se da ćeš naučiti uživati u životu i u ovom trenutku, kada mi nismo više maleni, ali smo još uvijek uz tebe. Sretan Majčin dan!

14. Mama, hvala ti što si se smijala i na šale koje nisu bile smiješne. Hvala ti što si riješila i one probleme koji nisu bili ozbiljni (a ponekad ni bitni). Hvala ti što si slušala pritužbe koje često nisu imale smisla i što si me voljela baš onakvog kakav jesam. Volim te i sretan ti Majčin dan.

15. Draga mama, vrijeme vrlo brzo prolazi. Ipak, želim da znaš da vrijeme najbrže prolazi upravo kada sam uz tebe jer se uvijek dobro zabavim. Uvijek sam tu. Volim te.

16. Majka je poput prijatelja koji nikada ne odlazi. Poput sunca koje nikad ne prestaje sjajiti. Majka je poput zagrljaja koji nikad ne staje. Hvala ti što si mi dala sve što imam sada i nadam se da ti mogu vratiti isto te proslaviti tvoju ulogu u mom životu. Sretan Majčin dan, koji je, da se mene pita, apsolutno svaki dan.

čestitka za Majčin dan
FOTO: UNSPLASH

17. Danas je Majčin dan, dan koji je meni vrlo emotivan i jako važan. Moj si glavni uzor u životu i, iako nismo uvijek imali ista mišljenja, uvijek smo se dogovorili da je ljubav na prvom mjestu. Nadam se da će naša veza biti trajna i da ćemo uvijek naći način da se vratimo jedno drugome kada nam nešto zatreba. Sretan Majčin dan, volim te.

18. Moja draga majko, iako možda misliš da te ponekad zaboravljam, znaj da uvijek razmišljam o tebi. Svaki dan slavim tvoju ljubav i privrženost kroz dobra djela i lijepe riječi. Svjestan sam tvojih žrtvi za mene i znaj da sam spreman napraviti isto za tebe. Sretan Majčin dan.

19. Majčin dan jedan je od najvažnijih blagdana na svijetu. Možda nismo svi iste vjere pa ne slavimo svi Božić ili Uskrs, ali svi slavimo ljubav. Želim da ti današnji dan bude dokaz koliko te volim i cijenim. Sretan ti Majčin dan!

20. Draga mama, nadam se da znaš koliko si mi važna. Nadam se da znaš da o tebi razmišljam čak i one dane kad te zaboravim nazvati. Nadam se da znaš da ću uvijek biti uz tebe kad me trebaš. Uvijek ću biti tvoje djetešce, bez obzira koliko godina imam. Volim te.

Zaključak

Izrada savršene čestitke za Majčin dan može biti težak zadatak. Osim što biramo savršenu čestitku, često imamo problema sa smišljanjem savršene poruke za unutrašnjost naše čestitke za Majčin dan. Nadamo se da vam je naših 20 ideja pomoglo pronaći upravo ono što vam je potrebno i da je pred vama najljepša