Najbolje čestitke za krštenje ikad (Top 30 poruka)

Ako i vas muče čestitke za krštenje i nikad niste sigurni koje su poruke za krštenje dovoljno kreativne, nastavite čitati! Sigurni smo da ćete na našoj listi naći neke vrlo lijepe čestitke koje se svakako isplati iskoristiti!

Krštenje je jedan od najzanimljivijih događaja za nove roditelje.Ovaj dirljiv, duhovni trenutak svakako će obilježiti i život djeteta i život kumova, ali i život svih onih koji će odrastati uz dijete te ga odgajati. Neovisno o tome jeste li samo posjetitelj na nečijem krštenju ili pak imate privilegiju biti kum, odnosno kuma, čestitka za krštenje nešto je što svakako morate ponijeti sa sobom!

čestitke za krštenje
FOTO: UNSPLASH

Vjerujemo da ste i sami nekad bili dio slavlja na koje se nose čestitke. Sigurno ste u barem nekoliko situacija primili brojne čestitke i onda ih kasnije otvarali… Nisu li često sve slične? Danas vam želimo pomoći da vaše čestitke za krštenje uvijek budu unikatne, pamtljive i posebne. Želimo da se istaknete iz mase, ostanete zapamćeni od strane roditelja kao osobe koje su imale najljepše želje prilikom krštenja njihovog najmilijeg djeteta.

Ipak, pisanje čestitke za krštenje nije jednostavno. Postoji puno toga na što moramo paziti… Kako čestitka izgleda? Što staviti u čestitku? Koja poruka će pravilno prikazati vaše emocije? Koju čestitku zapravo izabrati? Trebamo li ju ukrasiti na neki specifičan način? Možemo li ju učiniti posebnom i pamtljivom? U nastavku ćemo odgovoriti na sva pitanja, a za početak ćemo pričati o tome kako urediti čestitku.

Kako izabrati dobre čestitke za krštenje?

Prva stvar koju morate napraviti jest nabaviti čestitku koja vam se vizualno sviđa. Iako ponekad čestitke možete kupiti, jednako ih tako možete i napraviti. Ako čestitku kupujete, svakako nemojte pretjerati s bojama i zadržite sa na decentnim i duhovnim nijansama kao što su bijela, srebrna, zlatna, nježno plava ili nježno roza te lila. Nikako nemojte uzimati vrlo šarene čestitke koje podsjećaju na rođendanske čestitke i slično.

Poslužite se čestitkama na kojima se nalaze motivi križa, kaleža, haljinice i slično. Unatoč tome što jedno krštenje svakako uključuje torte, darove i šale o rodama, nemojte kupovati čestitke s ovim motivima jer se radi o jednoj svečanoj prigodi, a ne kakvoj nasumičnoj zabavi! Sigurni smo da ćete izabrati baš onu čestitku koja je dobar izbor za vas. Osim toga, zasigurno dobro poznajete roditelje i možete procijeniti što će im se svidjeti.

Još jedna stvar koju svakako valja izbjegavati jesu čestitke koje sviraju – s obzirom na to da ne znate gdje će osoba otvoriti čestitku, možda je bolja opcija da ne birate one koje sviraju. Posebno neugodne mogu biti situacije ako ljudi čestitku otvore već u Crkvi ili pak u restoranu. Ovakve čestitke neka budu rezervirane za druge prigode, a ne kao čestitke za krštenje.

Kako napraviti čestitku samostalno?

Ako ste pak kreativna osoba koja se pronalazi u ulozi slikara ili dizajnera, možda je vrijeme da čestitku dizajnirate samostalno! Kako? Pa, ideja je jednostavna… Morate imati neki ljepši komad tankog kartona, lijep rukopis, pribor za pisanje i potencijalno neke dodatke kojima možete ukrasiti čestitke za krštenje izvana – ograničite se na dodacima koji uključuju cvjetiće, decentne šljokice i slično. Nemojte pretjerati!

U nastavku donosimo nekoliko interesantnim tehnika koje vam mogu pomoći pri izradi čestitki. Svakako, osim ovih tehnika, valja smisliti poruku koju ćete napisati u samu čestitku, a onda i napraviti skicu olovkom te tek nakon toga cijelu stvar podebljati nekim lijepim pisalom! No, evo naših najdražih tehnika za lijepe čestitke…

Dijagonalne čestitke odlična su opcija koja i dalje ostaje decentna i lijepa oku, a svakako mogu istaknuti baš vaše lijepe riječe u gomili klasičnih čestitki. Proces je vrlo jednostavan i ne treba vam nikakav poseban pribor, već samo malo strpljenja i vrpce! Ovo je savršena prilika da malo provježbate vlastito strpljenje i kreativnost, a sigurni smo da vam istih ne nedostaje! Vaša će čestitka za krštenje biti prekrasna, a jedino što vam nedostaje je da pročitate naše poruke za krštenje!

Dodavanje decentnih ružica u nježnim bojama svakako će istaknuti vašu čestitku koja će, doslovno i figurativno, doseći novu dimenziju! Ova 3D dekoracija plijeniti će poglede sa svih strana, a posebno je zanimljivo ako možete isprintati nekoliko stranica s vašim najdražim poglavljima iz Biblije te onda iste koristiti kako biste čestitci dali posebno značenje. Vaša će čestitka za krštenje bez problema postati tema večeri.

Iako nismo veliki fanovi čestitki koji iskaču, barem ne u ovoj prilici, ova decentna i zanimljiva dekoracija može iznenaditi svakoga tko ne očekuje iznenađenje između dva papira! Naime, kad otvorite čestitku, iz nje iskoči maleni buketić! Nije li to prekrasno? Pokušajte se zabaviti s ovim i, ponavljamo, nemojte pretjerati s bojama, ipak su ovo čestitke za krštenje, a ne za rođendane!

3 trika da vaša čestitka za krštenje bude posebna

Ako prethodne čestitke želite podići na potpuno novu razinu, nudimo 3 ekstra savjeta da baš vaša čestitka za krštenje bude najposebnija! Ovi savjeti svakako se ne smiju dijeliti sa svima jer će onda izgubiti posebnost, stoga čuvajte našu tajnu dobro! Ove poruke za krštenje svakako su kreativne i sigurno će poslužiti za prekrasne čestitke za krštenje!

Dodajte čestitci za krštenje miris! Eterična ulja savršen su način da čestitkama dodate miris, a savršeni mirisi za ovu priliku su mirisi koji su povezani s religijom – tamjan, recimo. Isto tako možete posegnuti za smirujućim mirisom lavande, odnosno nekim mirisom koji reprezentira disanje punim plućima – bor nije loš izbor.

Stavite u čestitku citat iz Biblije. Citati iz Biblije nisu savršen izbor za baš svaku čestitku, ali u ovom slučaju, zašto ne? Prigoda je svakako svečana, stoga lijep citat može biti baš poseban! Poruke za krštenje ne moraju nužno biti samo poruke za dijete, već i poruke za roditelje. Prelistajte Bibliju, ako već nemate svoj najdraži citat, i nađite onaj koji vam odgovara najviše! 

poruke za krštenje
FOTO: UNSPLASH

Poškropite čestitku svetom vodom ili ju blagoslovite. Posebno je lijepo kad se dovoljno rano posvetimo ovakvim stvarima pa možemo čestitku posvetiti i na taj način djetetu poželjeti sreću u njegovom duhovnom životu. Čestitke za krštenje su nerijetko napravljene u zadnji čas, neurednim rukopisom i s oznakom cijene… Nemojte biti takvi gosti!

Top 30 poruka za čestitke za krštenje

Krenimo sada na naše poruke za krštenje. Ako ste pripremili svoju čestitku, znate što biste voljeli u nju staviti i slično, vrijeme je da napokon krenemo sa punjenjem iste. Postoje brojne, prekrasne poruke koje možete iskoristiti, a mi ćemo s vama podijeliti 30 najljepših čestitka za krštenje. Neke su kraće, neke su duže, ali u svakom slučaju ima ponešto za svakoga. Ovo su najbolje poruke za krštenje:

 1. Dragi _____, ova bijela košuljica znak je tvoje čistoće i tvoje mladosti. Nadamo se da ćeš cijeli život živjeti ove vrijednosti i nastaviti svojim roditeljima biti Božji blagoslov. Čestitke povodom sakramenta krštenja šalje obitelj _____.
 2. Draga _____, Božji je znamen od današnjeg dana s tobom. Neka te čuva, umiruje, usmjerava i blagoslivlja kroz svaku avanturu u koju ćeš se zaputiti. Mi ćemo uvijek stajati uz tebe. Vole te tvoji kumovi.
 3. Dragi _____, velik je dar biti dijete Božje. Od srca se nadamo da će ti život na put staviti samo velike ciljeve i zabavna putovanja, a ako se ipak spotakneš na neki kamenčić, zapamti da u vjeri leži tvoja snaga. Najljepše želje malenom anđelu šalje obitelj _____.
 4. Sakrament krštenja jedan je veliki štit što te od danas brani od zla. Neka Božja milost i volja uvijek bude s tobom, a tvoji roditelji čvrsto uz tebe. Lijepe želje na ovaj sretan dan šalje ti obitelj _____.
 5. Draga _____, iako još ne razumiješ što je krštenje, zasigurno osjetiš ljubav Božju. Neka bude tvoj suputnik svakoga dana i neka ti pomaže u ispunjavanju velikih i maštovitih snova. Ako ikad zatrebaš pomoć, za tebe su ovdje tvoji kumovi koji i danas stoje uz tebe. Volimo te!
 6. Dragi _____, današnji je dan ispunjen veseljem. Tvoja bijela košuljica znak je tvoje čistoće, a svijeća što će gorjeti uz tebe znak je tvoje predanosti. Kratko te poznajemo, ali On te poznaje oduvijek i baš zato vjerujemo u tebe. Najljepše želje šalje obitelj _____.
 7. Draga _____, neka te Njegova ljubav prati ustrajno i snažno, baš kao što smo danas svi grlili tebe i tvoje roditelje. Ako ikada osjetiš težinu izazova na svojim leđima, sjeti se da nikad nisi sama. Osim što je uz tebe dragi Bog, uz tebe je i Duh Sveti čije ćeš darove tek primiti. Puno lijepih želja šalju ______.
 8. Drago moje kumče, kakav li je samo blagoslov danas biti ovdje uz tebe! Veselim se svakom tvom osmijehu, a od danas znam da će biti još ispunjeniji mirom i blagoslovom. Znaj da ću svaki provesti razmišljajući o tome kako da ti budem bolji uzor. Zajedno ćemo upoznati Krista! Tvoja kuma.
 9. Dragi _____, dan kada sam ti postao kum za mene će uvijek ostati jedan poseban i emotivan dan. Nisam savršen, ali ustrajat ćemo biti savršeni u Božjem oku. Želim da te dragi Bog čuva od onoga od čega te ne mogu sačuvati ja. Veselim se zajedničkom odrastanju u vjeri. Tvoj kum _____.
 10. Draga _____, čestitke pune ljubavi povodom ovog divnog dana šalje obitelj _____. Slijedi mudrosti Isusove, ljubav Božju i darove Duha Svetoga jer tako ćeš stići baš tamo gdje želiš biti.
 11. Dragom kumčetu, povodom primanja sakramenta krštenja, veliki zagrljaj i najljepše želje šalje kuma ______. Koračajmo zajedno putevima Gospodnjim!
 12. Dragi _____, neka se blagoslov Gospodnji spusti na tebe od današnjeg dana i tamo ostane do zadnjeg! Ti si blago svojih roditelja i radost svoje rodbine, a uskoro ćeš biti i izazov svojim kumovima – veselimo se biti uz tebe tijekom tvojih prvih koraka.
 13. Draga _____, možda si danas ipak premalena da shvatiš koliki si dar primila, ali vjerujemo da ćeš u narednim godinama shvatiti kakav te blagoslov prati. Najljepše želje povodom sakramenta svetog krštenja šalje ti obitelj ______.
 14. Drago moje kumče, nadam se da ću svakim danom poučavati i tebe i tvoje roditelje što je ljubav. Nadam se da će nas Božja ljubav uvijek osnaživati da budemo bolja verzija sebe te da ćemo tako uvijek ljubiti jedni druge. A ja, ja te grlim i danas, tvoja kuma.
 15. Dragi _____, neka te na velikoj livadi života dočeka samo najljepše poljsko cvijeće, a na tvoje rame kao dar sleti leptir. Neka te povjetarac uvijek šalje u smjeru ispravne odluke, a dragi Bog neka te uvijek čuva od nevremena i oluje. Obitelj _____ šalje ti puno ljubavi.
 16. Draga _____, današnji dan neka ti bude radostan, ali ne želimo stati ovdje… Neka ti svaki dan bude pun nade i nemoj nikada zaboraviti da si djevojčica koja je stvorena za velike stvari. Vjerujemo u tebe, tvoji ______.
 17. Dragi _____, iako je ponekad teško vjerovati da će sve biti u redu, znaj da će dragi Bog za tebe uvijek naći vremena. Veselimo se pratiti tvoje odrastanje i rast u vjeri. Iskrene čestitke i blagoslove šalje obitelj _____.
 18. Dragom kumčetu najljepše želje šalje kum _____. Iako me još ne poznaješ dobro, veselim se godinama koje su ispred nas. Radujem se upoznati tebe, tvoje talente, tvoje šale i zagrljaje. Već sada znam da si najbolje kumče ikad!
 19. Draga ______, neka te Božji blagoslov prati svaki dan, a Duh Sveti čuva sve dok ne primiš i njegove darove. Zapamti da je svaki izazov koji će biti pred tobom tek mala stavka za koju si dovoljno snažna. U tebe vjeruje obitelj ______.
 20. Dragi ______, najljepše želje šalje ti obitelj ______ povodom primanja sakramenta krštenja. Nadamo se biti uz tebe i na sve druge bitne dane tvog života!
 21. Draga ______, današnji je dan za tebe poseban, iako sada ne razumiješ zašto. Neka te ljubav tvojih roditelja uvijek vodi ka boljem sutra, a obitelj _____ pokušat će doprinijeti tvojim lijepim sjećanjima. Šaljemo ti najljepše želje!
 22. Dragi ______, Božja milost nema granica i baš zato smo presretni što si od danas i službeno dijete Božje. On te znao i prije no što te stvorio, a pratit će te zauvijek, čuvajući te i omogućavajući ti rast. Sve najljepše ti od srca želi obitelj ______.
 23. Draga _____, Crkva će uvijek biti tvoj dom. Zajednica ljudi koja će te tamo čekati uvijek će biti tu za tebe, čak i u trenucima kad misliš da to nisi zaslužila. Mi ćemo te također uvijek čuvati. Tvoji kumovi, _____ i _____.
 24. Dragi _____, veselimo se danas biti uz tebe i držati svijeću uz tvoju bijelu košuljicu dok se čvrsto držiš uz svoje roditelje pune ljubavi. Neka te Božja ljubav prati i obasjava kao Sunce koje je izašlo na današnji dan! Iskrene čestitke šalje obitelj _____.
 25. Draga _____, ne zaboravi da je ova čestitka za krštenje uvijek poziv na druženje, zagrljaj, savjet i ispovijed. Ne zaboravi da si od danas dijete Božje koje je vrijedno ljubavi i razumijevanja u svakom trenutku! Znamo da ćeš napraviti velike stvari! Voli te obitelj _____.
 26. Dragi naš _____, zapamti da, iako nećeš uvijek razumjeti Riječ Božju niti savjete svojih roditelja, oni će uvijek biti dobronamjerni. Zapamti da je i naš savjet uvijek tu za tebe ako se odlučiš osloniti na nas. Tvoji _____.
 27. Draga _____, veseli smo što danas možemo biti uz tebe dok primaš svoj prvi sakrament, sakrament krštenja. Želimo ti samo najljepše želje i nadamo se da ćemo uz tebe imati priliku veseliti se u još mnogim prilikama! Obitelj ______.
 28. Dragi ______, Božji blagoslov od danas je s tobom. Neka ti pomaže da oceanom života jedriš sigurno i izbjegavaš izazovne hridine. Ako nas ikad zatrebaš, bit ćemo tvoja mirna luka. Obitelj ______.
 29. Draga _____, nadamo se da će ti mnogi drugi dani biti kao današnji – puni osmijeha, veselja, druženja i podrške. Neka te dragi Bog prati u svim tvojim naumima! Najljepše želje šalje obitelj ______.
 30. Dragi _____, ti si moje kumče i veselim se svakom danu što ćemo provesti zajedno. U mojem je srcu danas bio poseban ponos jer smo baš zajedno stajali ispred oltara dok te svećenik blagoslivljao. Želim ti sve najljepše, tvoja kuma.