Profesor sa zagrebačkog FER-a snima pjesme za svoje studente
Shutterstock

Profesor sa zagrebačkog FER-a snima pjesme za svoje studente

Sinusi, kosinusi, integrali i svi ostali matematički pojmovi lakši su uz glazbenu kulisu. Zna to dobro i profesor s FER-a u Zagrebu, pa je za svoje studente odlučio snimati pjesme. Uz njega se za ispite lakše uči, a studentski dani su pjesma. On je profesor matematike Mervan Pašić, a glazba mu je najdraži hobi. S budućim akademskim građanima dijeli znanja i talente, saznajemo prema Danas.hr.

“Skoro svaki dan sviram saksofon, svaki drugi dan pjevam, svaki treći dan sviram klavir, svaki četvrti pušem u harmonike. A zašto bi stalno prikazivao naš kontakt preko zadataka, mogu umjesto zadatka napisati dobar tekst, a onda tekst ne možete upisati u neki teorem pa ga napravite u obliku glazbe, a kad već imate glazbu onda bi htio video dobar”, kazao je profesor na Zavodu za primijenjenu matematiku na FER-u Mervan Pašić.

Sve je krenulo u koroni. Online nastavu snimao je u prirodi što se, kaže, pokazalo kao pun pogodak. Na svom YouTube kanalu ima više od tisuću pratitelja, a pozornost studenata drži kroz cijelo predavanje, uživo na fakultetu.

“Kroz njegove šaljive dosjetke gradivo ti ostane u pamćenju, a uz to te još i potiče da ne zaglaviš skroz u faksu, nego ti kaže da poštuješ svoje vrijeme, da učiš sat vremena u nedjelju, da ideš na sunce”, kazala je studentica prve godine FER-a Klara Juras.

“Profesor je sasvim fenomenalan, matematička analiza bi bila puno teža da nema njegovih pjesama, videa i svega što nam daje u prilozima”, govori student prve godine FER-a Lovro Mihaljević.

Matematika + glazba, za ovog profesora dijelovi su iste jednadžbe.