Inovacije studenata transformiraju Konzum: Put prema inkluzivnijoj kupovini
Shutterstock

Inovacije studenata transformiraju Konzum: Put prema inkluzivnijoj kupovini

Pokazavši kako su predanost, marljivost i napor ključni za postizanje uspjeha, Studentska kreativna radionica, dio desetogodišnjeg projekta “Hrvatska pamet Hrvatskoj” koji organizira Poslovni dnevnik, ove godine je bila usmjerena na razvoj inovativnih inkluzivnih rješenja koja bi unaprijedila iskustvo kupovine u Konzumovim trgovinama i online.

Glavnu nagradu od 1500 eura osvojio je tim Hefest s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, demonstriravši izvanrednu kreativnost i tehničku vještinu. Među konkurencijom su se istaknuli i tim Saša s Poslovnog veleučilišta Zagreb te tim Sjever s Sveučilišta Sjever. Odluku o pobjedniku donio je žiri sastavljen od članova Fortenova Grupe i SUMSI-ja, naglasivši kako su predložena rješenja tima Hefest ne samo inovativna, već i praktična za implementaciju, obećavajući značajna poboljšanja u pristupačnosti i uključivosti kupovnog iskustva za sve korisnike.

Projekt je još jednom potvrdio važnost suradnje akademske zajednice i poslovnog sektora u kreiranju rješenja koja doprinose društvu, promičući vrijednosti inkluzivnosti i dostupnosti.