Najbolje čestitke za krizmu ikad (Top 30 čestitka)

Čestitke za krizmu nisu baš jednostavna tema – možda se nekome čini da jesu, ali kad razmislimo o tome koliko je kopiranih i dosadnih čestitki, brzo ćemo zaključiti da ipak valja o ovoj temi dobro razmisliti. Potvrda ili krizma sakrament je koji označava punoljetnost u vjeri te je često jedan od načina kojim obilježavamo zrelost mlade osobe. Bilo da ste kum/a nekome tko prima sakrament ili samo gost na slavlju, čestitka za krizmu neizbježan je dar.

čestitke za krizmu
FOTO: PIXABAY

U nastavku s vama dijelimo poruke za krizmu koje će zasigurno oduševiti osobu koja prima čestitku. Poruka ima i kraćih i duljih, a na vama je da izaberete koja čestitka za krizmu je savršena za prigodu. Potrudili smo se napisati čestitke koje će biti jedinstvene, čestitke za krizmu koje nitko drugi neće imati. U tom procesu poslužili smo se i citatima iz Biblije, a vama preporučujemo da prilagodite čestitke primatelju sakramenta.

Top 20 klasičnih čestitka za krizmu

 1. Dragi (ime), dragi Bog svaki će korak tvoje zrelosti obogatiti Milošću. Neka ti današnji dan bude dokaz da je uvijek uz tebe. Iskrene čestitke povodom primanja sakramenta Potvrde šalje obitelj (ime).
 2. Draga (ime), život nas često iznenadi izazovima koje nismo očekivali, ali znaj da si u Njegovoj prisutnosti osnažena i blagoslovljena. Nadamo se da ćeš i dalje biti ponos svojih roditelja i prijatelja. Iskrene čestitke šalje obitelj (ime).
 3. Dragom kumčetu povodom sakramenta Potvrde čestitke šalje kum. Ponosan sam što danas možemo zajedno stajati ispred oltara nasmijani i sretni. Znaj da sam uvijek tu za tebe.
 4. Dragi (ime), danas si ostvario snažnu povezanost s Duhom Svetim. Neka te obasja svojim darovima i omogući ti sve što si i sam želiš. Čestitke povodom sakramenta Potvrde šalje ti tvoj (ime).
 5. Draga (ime), danas si postala punoljetna u vjeri. Od srca se nadamo da ćeš i dalje biti primjer svojoj obitelji te da će ovaj dan samo potvrditi ljubav koju osjećaš prema Gospodinu. Iskrene čestitke šalje obitelj (ime).
 6. Naš dragi (ime), sretni smo što danas možemo biti na okupu i slaviti tvoju punoljetnost u vjeri. Neka te u ostatku života prati vjera, kako u sebe, tako i u Njega. Čestitamo ti na primanju sakramenta Potvrde – obitelj (ime).
 7. Draga (ime), teško je ostvariti da naša čestitka za krizmu bude posebna kao i ti. Zato smo odlučili uputiti ti iskrene čestitke i potaknuti te da sama zaželiš nekoliko želja. Obitelj (ime) nada se da će te On voditi kroz ostvarenje istih.
 8. Dragi moj (ime), današnji je dan posebno iskustvo za tebe i tvoje roditelje. Nadamo se da će te darovi Duha Svetoga obogatiti i pratiti u svim budućim avanturama. Iskrene čestitke od obitelji (ime).
 9. Dragi (ime), nadamo se da će te od današnjeg dana Njegova ljubav još jače grijati. Iako možda još ne razumiješ koliko je ovaj sakrament bitan, sigurni smo da ćeš uskoro osjetiti sve darove Duha Svetoga. Iskrene čestitke od obitelji (ime).
 10. Draga naša (ime), danas si primila brojne blagoslove. Čuvaj ih duboko u svojem srcu, njeguj Njegove zapovijedi i znaj da će sve biti u redu. Iskrene čestitke povodom sakramenta Potvrde šalje obitelj (ime).
 11. Dragom kumčetu prilikom sakramenta Potvrde iskrene čestitke i puno zagrljaja šalje kuma (ime) – znaj da sam uvijek uz tebe.
 12. Dragi (ime), Njegova je volja beskonačna, a ljubav bezuvjetna. Neka ti današnji sakrament uvijek bude motivacija i dokaz da je sve moguće. Iskrene čestitke šalje obitelj (ime).
 13. Naša (ime), Bog pred nas ponekad stavi kušnje koje ne razumijemo dok ne prođu. Današnji dan neka te pouči kako nakon svake kušnje dolaze osmijeh i Njegov blagoslov. Iskrene čestitke povodom Potvrde šalju ti (ime).
 14. Sakrament Potvrde mlade ljude uvodi u svijet zrelosti. Neka ti On pomogne iskoristiti tu zrelost na ispravne načine. Božji blagoslov šalje obitelj (ime).
 15. Dragi (ime), radosni smo što danas možemo zajedno slaviti tvoj ulazak u duhovni svijet odraslih. Iskrene čestitke povodom primanja sakramenta Potvrde šalje obitelj (ime).
 16. Našoj najdražoj nećakinji povodom primanja sakramenta Potvrde šaljemo najtoplije čestitke. Uvijek smo tu za tebe, baš kao što će i On uvijek paziti na tebe.
 17. Dragom unučiću najljepše želje povodom primanja sakramenta Potvrde šalju djed i baka. Neka te Njegova milost prati u svakom životnom izazovu.
 18. Draga (ime), nestrpljivo smo čekali današnji dan i Njegov blagoslov nad tobom. Nadamo se da ćeš darove Duha Svetoga koristiti promišljeno. Iskrene čestitke šalje obitelj (ime).
 19. Dragi naš (ime), sve najbolje povodom sakramenta Potvrde šalje ti obitelj (ime). Znaj da smo tu za tebe kad nas zatrebaš.
 20. Draga (ime), neka te Njegova dobrota prati od danas do trenutka kad ćeš se Njemu vratiti. Volimo te i šaljemo ti iskrene čestitke – obitelj (ime).

Top 10 čestitka za krizmu s citatima

hostija
FOTO: PIXABAY
 1. Dragi (ime), kao što je u Matejevom Evanđelju rečeno, On brine za tvoje buduće dane – “Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.” Iskrene čestitke šalje obitelj (ime).
 2. Draga naša (ime), vjerujemo da već znaš riječi Lukinog Evanđelja koje kažu – “Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se.” Nadamo se da ćeš živjeti život inspirirana ovim riječima. Obitelj (ime).
 3. Svojem kumčetu povodom primanja sakramenta Potvrde šaljem iskrene čestitke i mudre riječi Lukinog Evanđelja – “Kako želite da ljudi vama čine, tako činite i vi njima.”
 4. Dragi (ime), iako si danas ušao u svijet zrelih i odraslih, zapamti ove riječi što je Matej zapisao u Bibliji – “Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.”
 5. Drago moje kumče, zapamti ove riječi iz Biblije – „Sve mogu u Onome koji me jača!“ Iskrene čestitke povodom današnjeg slavlja šalje obitelj (ime).
 6. Draga (ime), Poslanica Rimljanima kaže – „Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?“ Od danas će On još snažnije stajati uz tebe. Blagoslove šalje obitelj (ime).
 7. Dragi naš (ime), i na tužne dane sjeti se ovih riječi – „Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika!“ I On i Duh Sveti bit će prema tebi milostivi. Iskrene čestitke povodom sakramenta Potvrde šalje obitelj (ime).
 8. Moja draga (ime), zapamti – „Jahve je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam.“ Od danas si još snažnija, jača i mudrija. Neka te On bodri u svakoj avanturi. Iskrene čestitke šalju ti (ime).
 9. Dragom kumčetu povodom sakramenta Potvrde iskrene čestitke šalje kum uz divne i poučne riječi Biblije – „Tko se boji Gospoda, ne boji se ničega i ne straši se, jer je Gospod nada njegova.“
 10. Našoj divnoj unučici najiskrenije čestitke na ovaj predivan dan šalju baka i djed. Sjeti se, čak i kad nas ne bude, ovih riječi – „Nego, kažem vama koji slušate: ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima.“

Tri posebna savjeta za najljepše čestitke za krizmu

Prije no što zaključimo današnju objavu, voljeli bismo s vama podijeliti još tri posebna savjeta koji će vaše čestitke za krizmu podići na jednu potpuno novu razinu. Savjeti su zanimljivi i jedinstveni, stoga vas pozivamo da ih primijenite. 

1. Iskoristite osjetilo njuha inspirirano Biblijom.

Čestitke se čitaju, ali nije li zanimljivo kad ih možemo i namirisati? Postoje razna eterična ulja koja možete iskoristiti na omotnici ili samoj čestitki kako biste dodatno obogatili dojam čitanja. Preporučujemo vam da eterično ulje ubacite u vodu ili alkohol te lagano, iz daljine, pošpricate papir. Svakako prije no što pošpricate čestitku probajte pošpricati običan komad papira kako biste vidjeli ostavlja li vaše eterično ulje flekice.

čestitka za krizmu
FOTO: PIXABAY

Koja eterična ulja i mirise koristiti? Naravno, one koji su povezani s Biblijom. Tamjan, cedar i mirna odlični su izbori. Šaronska ruža i čempres također! Naravno, izaberite onaj koji se vama najviše sviđa!

2. U čestitku ubacite lijepu krunicu.

Krunica se definitivno može staviti u čestitke za krizmu jer je dovoljno malena da ne smeta u omotnici. Lijepa krunica koju ste kupili u svetištu ili pak naručili za ovu posebnu prigodu može biti fantastičan način da vaša čestitka za krizmu ostane u pamćenju i roditeljima i osobi koja prima sakrament. 

Osim krunice, možete ubaciti i suho cvijeće, ali nemojte ubacivati konfete i šljokice jer je prigoda svečana. Što se suhog cvijeća i bilja tiče, maslinova grančica, kamilica i smokvini listovi imaju posebno značenje u Bibliji, tako da su dobar izbor.

3. Napišite čestitku (lažnom) kaligrafijom. 

Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja. Ako ne znate kako pisati krasopisom, to nije problem jer postoje metode da se kaligrafija lažira. Naime, sve što trebate napraviti jest svaki potez prema dolje podebljati, a poteze prema gore ostaviti kako jesu. Možete čak i posjetiti neku stranicu koja nudi razne kaligrafske fontove i tamo naći onaj koji vam se sviđa te njega kopirati.

U videozapisu kojeg smo priložili možete vidjeti kako raditi kaligrafiju samo pomoću obične kemijske, odnosno tankog flomastera. Svakako je moguće, čak i za one koji inače nisu spretni s tim stvarima! Sve što vam treba je čestitka za krizmu koju možete naći tako što ćete pretražiti naše poruke za krizmu.

Zaključak

Lijepe poruke za krizmu teško je naći, ali mi smo se potrudili da one nađu vas! Nadamo se da je vaša čestitka za krizmu spremna i da ćete i ubuduće znati gdje pronaći najbolje čestitke za krizmu, ali i druge prigode. Pisali smo i o čestitkama za pričest. Zapamtite da je bitno svaku čestitku prilagoditi osobi koja prima sakrament te razmisliti o tome koja se čestitka za krizmu sviđa vama, ali i njima.