Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitka)
Shutterstock

Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitaka)

Čestitke za imendan simpatičan su način da razveselite sebi dragu osobu i da joj taj dan učinite ljepšim. Tako ćete pokazati i da vam je zaista stalo. Kako biste izradili lijepu čestitku za imendan, prvo morate uopće znati kako izraditi čestitku, a zatim morate pronaći prigodne izreke za imendan. I to može pronaći upravo ovdje, sve na jednom mjestu. Prvo ćemo vam pokazati kako uopće izraditi čestitku za imendan, rođendan, blagdane i bilo koju drugu prigodu.

Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitka)
Shutterstock

Kako izraditi čestitku za imendan?

Možete izraditi ručno izrađenu čestitku za imendan za samo deset minuta. Postupak je zanimljiv i vrlo lagan za napraviti. Ručno izrađene čestitke za imendan (kao i za bilo koju drugu prigodu) uvijek je lijepo primiti i puno su osobnije od čestitki kupljenih u trgovini. Za izradu čestitke za imendan bit će potrebno osam vrlo uobičajenih predmeta: malo ljepši pribor za pisanje (poput flomastera , penkala u raznim bojama, bojica i slično), karton ili papir, komad vrpce, par škara, ljepilo, malo ravnalo, olovka i tupi nož za maslac.

Priprema bazne kartice

Odaberite osnovnu/baznu karticu. Ovo je kartica koja će biti temelj vašeg projekta. Boja koju odaberete bit će istaknuta u vašem gotovom proizvodu, pa imajte to na umu kada birate baznu karticu.

Mnoge trgovine prodaju prazne, obične kartice upravo za tu svrhu. Postoje i one već presavijene i zgužvane, što ih čini najjednostavnijima i najbržima za korištenje. Prazne kartice dolaze u bezgraničnim varijantama. Ako stvarno volite izrađivati ručno izrađene čestitke, svakako uzmite paket praznih kartica (ili kartona) sljedeći put kad budete u trgovini kako biste ih uvijek imali pod rukom.

Možete koristiti bilo koju vrstu papira koju želite, ali najbolji izbor je neki izdržljiv papir koji ima određenu težinu.

Najpopularniji izbor je karton, koji je lijep i malo teži papir napravljen posebno za izradu čestitki. Sve specijalizirane trgovine imaju karton, a raznolikost je zaista ogromna.

Izbor vaše bazne kartice može biti jednostavan poput običnog bijelog papira. Papir bilo koje boje duge i papir s uzorkom također su izvrsne opcije.

Pripremite papir za savijanje. Ako koristite cijeli komad papira, a ne prethodno presavijenu karticu, morat ćete papir savinuti tako da bude u obliku kartice. Najljepše čestitke imaju lijep, oštar nabor. To je nešto što možete učiniti vrlo jednostavno s predmetima koje već imate kod kuće.

S papirom vodoravno ispred sebe, uzmite ravnalo i izmjerite vodoravno središte kartice na dva mjesta – pri vrhu i pri dnu.

Lagano označite središte točkom olovke na oba mjesta, a zatim pomoću ravnala spojite te točke ravnom linijom, od dna prema vrhu stranice. Koristite olovku vrlo laganim dodirom.

Poravnajte svoje ravnalo uz središnju crtu koju ste upravo nacrtali i savinite papir kao bi vam sve ispalo lijepo ravno.

Nakon što ste presavinuli papir, maknite ravnalo i lagano obrišite tragove olovke.

Presavijte čestitku. Učinite to tako da pažljivo presavijete papir duž linije koje je ostala od presavijanja preko ravnala. Nakon presavijanja, upotrijebite neki plosnati alat kako biste vrlo oštro poravnali savijanje.

Sada biste trebali imati oštro presavijeni komad papira koji izgleda gotovo točno kao čestitka za imendan kupljena u trgovini.

Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitka)
Shutterstock

Prikupljanje kreativnih materijala

Odaberite pribor za pisanje. Kaligrafska olovka ili lijepi pribor za pisanje, poput bojica i flomastera, najbolji su izbor. Međutim, poslužit će bilo koji alat koji imate i koji će izgledati službeno i posebno kada napišete svoju čestitku za imendan.

Kaligrafske olovke su za to najbolje, ali u krajnjem slučaju možete koristiti Sharpie ili čak obični marker.

Odaberite vrpcu. Za ovo vam je potrebno manje od jednog metra vrpce. Bilo koja vrpca će poslužiti, ali ako radite s određenom paletom boja, odaberite vrpcu prema tome.

Uzmite ljepilo. Ljepilo možete pronaći u doslovno bilo kojoj trgovini, ali za ovu prigodu je možda bolje uzeti neko kvalitetnije, a takva možete pronaći u knjižarama.

Također možete koristiti dvostrano ljepljivu traku, ali ljepilo u stiku je mnogo poželjnije.

Odaberite dodatne ukrase. Ako postoje neki dodatni ukrasi koje želite koristiti, odaberite ih odmah. Možete izabrati neke svjetlucave dodatke, pečati, izrezane papirnate oblike, naljepnice, ukrasne kamenčiće, dodatne vrpce, lažno cvijeće i štošta drugo. Budite kreativni!

Ako želite, neka vam pomogne dijete. Djeca vole projekte izrade čestitki i budući da pokušavate dovršiti karticu u što kraćem roku, pomoć može biti vrlo korisna, a i djeca su prilično kreativna i maštovita. Zamolite svoje dijete da skupi neke ukrase i s vama surađuje.

Izrada čestitke za imendan

Pronađite što želite napisati, a za vas imamo zanimljive citate malo niže u članku. Nakon što odaberete citat, lagano olovkom nanesite riječi na karticu tako da možete ponoviti ukrasnim flomasterom ili što već planirate koristiti.

Možete pisati samo na unutrašnjoj strani ili na unutarnjoj i vanjskoj strani prednje korice, to u potpunosti ovisi o vama.

Opustite se kako vam se ruke ne bi tresle dok ispisujete čestitku za imendan. Zamislite da sami sebi pišete jednostavnu bilješku.

Pišite preko iscrtanih linija koristeći svoju kaligrafsku olovku. Učinite to polako i pažljivo, pazeći da ne razmažete tintu.

Ako slova pišete i na prednjoj i unutarnjoj strani čestitke, prvo ćete htjeti napisati prednju stranu i pustiti da se potpuno osuši prije nego prijeđete na unutarnju stranu čestitke za imendan.

Prije nego što nastavite, provjerite je li se tinta potpuno osušila. Lagano puhnite u tintu kako biste ubrzali postupak. Većini tinti potrebno je 60 sekundi ili manje da se osuše.

Odlučite o položaju vrpce. Isprobajte različita mjesta na kartici za postavljanje vrpce. Eksperimentirajte s vodoravnim i okomitim položajima, kao i korištenjem više komada vrpce. Budite kreativni koliko god to želite!

Prije nego što je zalijepite, uvjerite se da konačno postavljanje vrpce neće sakriti ništa od vašeg teksta.

Odrežite vrpcu (ako je potrebno) kako bi odgovarala dimenzijama vaše čestitke prije nego što je zalijepite.

Učvrstite vrpcu na postavljeno mjesto. Nakon što odlučite o položaju i postavljanju vrpce, spremni ste je trajno pričvrstiti. Lagano namažite ljepilom donju stranu vrpce i čvrsto je pritisnite na mjesto.

Ispunjavanje čestitke za imendan

Pustite da se ljepilo potpuno osuši. Ovo bi trebalo trajati oko 60 sekundi ili tako nešto. Možete provjeriti laganim guranjem elementa, poput vrpce, da vidite pomiče li se uopće. Međutim, budite oprezni dok to radite!

Dodajte sve dodatne elemente koje želite. Ovo nije obavezno, ali ako imate spremne druge elemente koje želite dodati, kao što su izrezani papirnati oblici, naljepnice ili lažno cvijeće, ovo je vrijeme da ih dodate. Najbolje ih je dodati na kraju, kako biste doista mogli procijeniti kako vaša čestitka izgleda i odabrati najbolji mogući ukras!

Odlučite o položaju i pažljivo ih zalijepite. Ostavite i ove elemente da se potpuno osuše.

Odaberite omotnicu. Ovo također nije obavezno, ali može biti zgodna stvar. Mnoge zanatske trgovine prodavat će omotnice u raznim bojama i veličinama za upravo ovu svrhu. Obično se nalaze u blizini svog papirnatih materijala.

Pažljivo gurnite karticu u omotnicu i zatvorite je na uobičajeni način. Napišite ime primatelja na prednjoj strani koverte, ili gdje god to želite.

Vaša je kartica sada gotova i spremna za predaju primatelju. Ručno izrađene čestitke uvijek je lijepo primiti i puno su osobnije od čestitki kupljenih u trgovini. Vjerujemo da ćete osobi izmamiti veliki osmijeh na licu!

Čestitke za imendan putem online alata

Kao što smo već rekli, ništa nije bolje od jedinstvene čestitke za imendan koju ste izradili upravo vi, svojim rukama i svojom kreativnošću. Zaboravite na generičke čestitke kupljene u trgovini. Ako ste još kreativniji tip i razumijete se u računala, tko vam brani da čestitku za imendan izradite u digitalnom stilu? S predlošcima za svaku prigodu – od rođendana do vjenčanja – možete izraditi savršenu prilagođenu čestitku za svoju voljenu osobu i uštedjeti vrijeme i novac. Postoji mnogo online alata za izradu čestitki, a jedan od njih je i Canva. Uglavnom se radi o besplatnom alatu, a platiti se mora jedino ako želite staviti neke premium elemente.

Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitka)
Shutterstock

U nastavku ćemo vam prikazati neke od koraka koji će vam pomoći u izradi vaše čestitke za imendan.

 1. Otvorite Canvu.
 2. Otvorite Canvu i potražite “Cards” kako biste započeli dizajn.
 3. Odaberite predložak.
 4. Odaberite jedan od Canvinih profesionalno dizajniranih predložaka kartica. Birajte razne prigode i teme kao i boje i stilove. Zatim jednostavno prilagodite svojim osobnim dodirom.
 5. U potpunosti personalizirajte svoju karticu. Pošaljite čestitku koja je doista personalizirana i od srca. U samo nekoliko klikova možete promijeniti tekst vlastite poruke, isprobati različite boje i fontove, pa čak i učitati vlastite fotografije.
 6. Dotjerajte svoj dizajn s više elemenata. Istaknite svoju karticu koristeći naše alate za dizajn. Pregledajte i koristite razne pozadine i okvire. Dodajte još ilustracija i slika. Isprobajte razne filtre za fotografije, kao i eksperimentirajte s obrezivanjem i promjenom veličine slika.
 7. Preuzmite svoju čestitku za imendan. Svoj dizajn možete spremiti kao PDF, JPG ili PNG datoteku. Osim toga, svoju izrađenu čestitku možete naručiti te će vam stići putem pošte.

Najljepše izreke za čestitke za imendan

Sad kad znate kako izraditi čestitku za imendan, preostaje vam pronaći prigodan citat koji ćete staviti u tu čestitku prije nego što je stavite u kuvertu i predati toj posebnoj osobi.  

Čestitke za imendan za majku

 • Mama, na tvoj poseban dan želim da znaš da ne bih mogla da budem ovdje gdje jesam bez tvoje podrške i ljubavi. Mama, nadam se da ćeš imati divan imendan!
 • Danas je tvoj poseban dan. Zaslužuješ da te se tretira kao kraljicu kakva jesi. Neka tvoj dan bude pun sreće i pozitive. Sretan imendan, mama. Volim te.
 • Mama, danas je tvoj poseban dan. Želim ti dan koji je predivan i fantastičan kao i ti. Volim te sada i voljet ću te zauvijek.
 • Na ovaj poseban dan šaljem ti mnogo ljubavi, pusa i zagrljaja. Uživaj u svom imendanu, mama.
 • Danas je tvoj imendan i samo ti želim reći da te volim do kraja vremena jer si ti moj svijet. Želim ti sretan imendan, mama.
 • Sretan imendan najboljoj mami na svijetu. Neka te svemogući Bog uvijek čuva i ispunja tvoje srce dobrotom. Puno te volim!
 • Moja predivna majko, želim ti divan imendan. Neka nebesa uvijek ispunjavaju tvoje srce blagoslovom i stavljaju ti osmijeh na lice. Najbolje želje za tvoj imendan!
 • Mama, ti si najveća i najdraža osoba na svijetu. Jako sam sretan što si u mom životu. Sretna imendan!
 • Na ovaj poseban dan samo želim da znaš koliko sam zahvalan za svu ljubav, brigu i podršku koju si mi davala kroz život. Sretan imendan, mama. Želim da danas budeš najsretnija osoba na svijetu!
Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitka)
Shutterstock

Čestitke za imendan za očeve

 • Želim sretan imendan najboljem tati na svijetu. Dok slavimo ovaj poseban dan u tvom životu, tata, želim da znaš da mi značiš kao cijeli svijet i da te volim svim srcem.
 • Želim ti najbolji dan ikada, tata. Zaslužuješ ga!
 • Tata, na tvoj poseban dan želim da znaš da nikada ne bih bio ovdje gdje jesam da nije bilo tvoje podrške i ljubavi. Volim te, tata, i nadam se da će ti ovaj imendan biti sretan.
 • Tata, nikada ti neću prestati zahvaljivati za sve žrtve i ljubav koju si mi pokazivao od kada sam bio beba. Ti si moj anđeo čuvar, tata. Sretan imendan. Nadam se da će ti se u ovom životu ostvariti sve želje i snovi. Volim te.
 • Ti si odličan otac i jako sam ponosna/an što sam tvoja kćer/sin. Tata, želim ti sretan imendan.
 • Tata, moja najveća želja u životu jest odrasti u osobu sličnu tebi. Sretan imendan mom predivnom tati.

Čestitke za imendan široj obitelji

 • Rođo, ne mogu zamisliti bolju osobu kojoj bih poslao sretnu poruku na ovaj predivan dan. Sretan imendan, dragi moj.
 • Sretan imendan mom najdražem rođaku. Proslavimo ovaj poseban dan i zabavimo se kao da sutra ne postoji! Sretan imendan, rođo.
 • Šaljem ti oceane ljubavi na tvoj poseban dan. Želim ti divan imendan, moj najdraži rođače.
 • Neka ovaj poseban dan bude početak velikih stvari u tvom životu. Najbolje želje za tvoj imendan, rođače. Volim te i nadam se da ćeš imati predivan dan.
 • Budući da je danas tvoj rođendan, molim Boga za blagoslove u tvom životu sada i uvijek. Sretan imendan, rođače. Neka ti ovaj dan bude fantastičan! Ostani cool.
 • Rođo, neću duljiti. Volim te i nadam se da ćeš imati super dan.
Najbolje čestitke za imendan ikad (Top 40 čestitka)
Shutterstock

Čestitke za imendan za prijatelje i kolege

 • Posao ne bi bio zanimljiv bez kolege kao što si ti. Nadam se da će ti imendan biti jednako fantastičan kao i ti. Ostani blagoslovljen, dragi prijatelju.
 • Dragi prijatelju, za tvoj imendan ti želim svu sreću na svijetu jer si divna osoba. Najbolje želje za tvoj imendan.
 • Želim ti dan ispunjen predivnim trenucima i divnim uspomenama koje ćeš čuvati cijeli svoj život. Sretan imendan najboljem kolegi ikada.
 • Želim mom dragom prijatelju sretan imendan. Neka te ovaj dan obogati srećom većom nego možeš zamisliti. Volim te.
 • Želim sretan imendan najboljem kolegi u svemiru! Više sam nego ponosan što te mogu zvati kolegom i prijateljem. Sretan imendan. Sve najbolje.
 • Sretan imendan mom divnom prijatelju. Budi blagoslovljen svim stvarima u ovome svijetu koje te čine sretnim i donose mir u tvoj život. Sada neka započne zabava!
 • Sretan imendan mom najdražem kolegi. Neka sva najveća blaga svijeta nađu put do tvog praga i ispune ti srce radošću. Uživaj u svom posebnom danu.
 • Danas je tvoj imendan. Nadam se da ćeš uživati u ovom posebnom danu do apsolutnog maksimuma. Neka te nikada ne nadvlada bilo što zbog čega bi propustio živjeti svoj divan život u punini. Želim ti sretan imendan.
 • Jupi! Danas je tvoj imendan. Nadam se da ćeš imati super dan.
 • Želim ti sretan imendan. Nadam se da će ti ovaj dan biti magičan. Ostani cool.
 • Ne čini ime nekoga jedinstvenim, već je jedinstvena sama osoba koja ga nosi! Sretan ti imendan!
 • Odličan si kolega i prijatelj i zaista uživam raditi s tobom. Na tvoj imendan ti želim život pun sreće i uspjeha.

Duhovite čestitke za imendan

 • Kada ne znaš koji je dan, pogledaj u kalendar, možda je tvoj imendan. Sretan ti dan tvog imena!
 • Sve što ti srce poželi, to ti želim ja. Sve što ti duša zatreba, neka ti Bog da! Sretan imendan!
 • Jedan mali vrag sada piše odostrag, prima te za ruku da ti čestita imendansku poruku.
 • Sve što ti srce poželi, to ti želim ja. Sve što ti duša zatreba, neka ti nebo da! Sretan imendan!
 • Danas je tvog imena dan, proslavi ga i izađi van, društvo časti, brk nek se masti, možda će i koji poljubac pasti. Sretan imendan!
 • Sretan imendan! Nadam se da nikada neće po tebi nazvati uragan ili neku katastrofalnu prirodnu pojavu. Možda zvijezdu ili galaksiju, to ti više priliči!
 • U dobru i u zlu, u javi i u snu; neka ti se ispune svi tvoji snovi, jer dani dolaze sretniji, i novi. Sretan ti imendan!
 • Neka ti se dani u tvom životu što sretnije troše, neka te pogodi sve što je lijepo a promaši sve što je loše. SRETAN IMENDAN!

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao u izradi čestitke za imendan!