(VIDEO) U džepu ostavio upaljač i prilikom pranja veša skoro poginuo
Shutterstock

(VIDEO) U džepu ostavio upaljač i prilikom pranja veša skoro stradao

Zadnjih nekoliko dana društvenim mrežama kruži video na kojem se može vidjeti kako Španjolac za dlaku izbjegava smrt nakon što je u praonici eksplodirala perilica za rublje. Snimka od 17 sekundi koju je podijelio račun pod nazivom OnlyBangers naširoko se dijeli na platformama društvenih medija. S više od 28 milijuna pregleda, video na Twitteru postao je viralan.

Na snimci se vidi kako muškarac izlazi iz praonice s odjećom u više vrećica. Iznenada se otvara poklopac perilice za rublje, što dovodi do eksplozije. Nakon snažnog udarca eksplozije, trgovina je ostala uništena, a cijela se staklena ploča razbila u komadiće. Srećom, muškarac je za dlaku izbjegao smrt jer je izašao iz praonice nekoliko sekundi prije nego što je perilica rublja izgorjela, saznajemo prema Times Now News.

Što je moglo uzrokovati eksploziju?

Iako se čeka službena potvrda, izvješća tvrde da je čovjek zaboravio provjeriti svoje džepove i da je u džepu možda ostavio upaljač, što je očito dovelo do velike eksplozije.

“Kao iskusni znanstvenik za požare s više od desetljeća iskustva na tom području, mogu potvrditi činjenicu da određeni predmeti ostavljeni u džepovima mogu pretvoriti naizgled bezopasni kućanski aparat u tempiranu bombu”, podijelio je jedan korisnik Twittera. Štoviše, kaže kako je važno iz džepova ukloniti zapaljive predmete kao što su upaljači, šibice i limenke aerosola i osigurati da tamo nema elektroničkih uređaja koji se napajaju litij-ionskom baterijom.

Drugi korisnici interneta podijelili su da bi eksploziju unutar praonice moglo uzrokovati curenje plina i dodatna razlika u tlaku.