Studenti VERN'a osmislili digitalnu strategiju za „Hrabri telefon“
Shutterstock

Studenti VERN’a osmislili digitalnu strategiju za „Hrabri telefon“

Rad u malim timovima, na stvarnim poslovnim projektima, jedna je od glavnih karakteristika studiranja na Sveučilištu VERN’.

Kreiranje komunikacijskih rješenja prema realnim potrebama klijenata ili pokretanje potpuno novog vizualno-sadržajnog koncepta odlična je priprema studenata PR-a za buduće poslovne karijere, kako saznajemo prema službenim stranicama Sveučilišta VERN’.

Tako su studenti VERN’ovog prijediplomskog studija Odnosi s javnošću u okviru dva različita kolegija – Digitalno komuniciranje i Interno komuniciranje – radili na dva različita projekta: (1) izrada digitalne strategije i kreativnog rješenja za „klijenta“ Hrabri telefon te (2) predstavljanje jedinstvenog studentskog lifestyle koncepta StudentLife Zagreb kao ogranka globalne platforme.

Samu prezentaciju također su organizirali studenti, a osim njihovih kolega prisustvovali su joj i profesori te predstavnici Hrabrog telefona.

Svaki od timova je za ovu neprofitnu organizaciju osmislio i predstavio set kreativnih rješenja za komunikaciju na društvenim mrežama i digitalnim platformama, a predstavnici Hrabrog telefona su pohvalili studentsku kreativnost i zabilježili zanimljive ideje.