Studenti Filozofskog fakulteta ljetni će semestar ipak slušati uživo
Shutterstock

Studenti Filozofskog fakulteta ljetni će semestar ipak slušati uživo

Unatoč najavi da će se nastava na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u ljetnom semestru zbog građevinskih radova odvijati online – što je nezadovoljne studente potaknulo na potpisivanje peticije, uprava fakulteta ipak je pronašla je novo rješenje.

Nastava će se, potvrdili su mailom zaposlenicima i studentima, održavati uživo, saznajemo prema Globalu.

“Iznimno nas veseli da je današnji sastanak Koordinacije za postpotresnu obnovu rezultirao dogovorom u skladu s kojim će se nastava u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. održavati kontaktno u prostorima Fakulteta. Izvođač je ponudio operativno rješenje prema kojem će se osigurati sve potrebne mjere zaštite studenata i zaposlenika Fakulteta, a dinamika radova u najvećoj mogućoj mjeri uskladiti s nastavom na Fakultetu”, napisali su u pismu.

Građevinski radovi trebali bi započeti u prvom tjednu nastave, a zamjena stolarija izvodit će se vikendima da bi se nastava mogla neometano održavati radnim danima. Iz Uprave su pojasnili da će izvođač radova u suradnji s Tehničkom službom fakulteta izraditi plan ograničenog pristupa pojedinim dijelovima Fakulteta u kojima će se odvijati radovi.

Kako piše 24sata, nakon prošlotjedne najave da će se od idućeg semestra provoditi online nastava, studenti su dekanu Tončiniću poslali žalbu te su zahtijevali da se nastava održava barem hibridno. Studenti su u žalbi naveli da je prema njihovim iskustvima online nastava upitne kvalitete te da su mnogi studenti smješteni u stanovima koje moraju plaćati umjesto da se vrate kući i prate nastavu.