Palacin dobio uporabnu dozvolu: Evo u čemu će sve uživati studenti u jednom od najmodernijih domova u Hrvatskoj
Shutterstock

Palacin dobio uporabnu dozvolu: Evo u čemu će sve uživati studenti u jednom od najmodernijih domova u Hrvatskoj

Tehnički pregled Studentskog doma Palacin obavljen je još 31. siječnja, čime je službeno završena gradnja doma.

Investitor je zajedno s izvođačem radova, voditeljem projekta i stručnim nadzorom predao na uvid propisanu dokumentaciju te omogućio provedbu tehničkog pregleda, saznajemo prema portalu Šibenski.

Nakon što je Povjerenstvo obavilo očevid, ustanovljeno je da građevina ispunjava sve temeljne zahtjeve prema građevinskoj dozvoli, priključena je na prometnu površinu, komunalnu i druge infrastrukture, a zemljište na području gradilišta dovedeno je u uredno stanje. Nisu uočeni nedostaci na građevini te je s jučerašnjim danom izdana uporabna dozvola.

Novoizgrađeni dom imat će 332 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicom i mini kuhinjom, knjižnicu, lobby i restoran sa stotinjak sjedećih mjesta i trenutno je u fazi opremanja.

Cilj projekta bio je povećati pristup visokom obrazovanju, unaprijediti kvalitetu života studenata te doprinijeti prepoznatljivosti grada kao poželjnog mjesta za studiranje.

Dom je namijenjen redovitim studentima koji imaju prebivalište izvan grada Šibenika, a poseban je naglasak na studente u nepovoljnom položaju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.356.107,55 HRK, a iznos od 79.680.000 HRK je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.