U centru Bjelovara počinje izgradnja studentskog doma vrijednog 20 milijuna kuna
Shutterstock

U centru Bjelovara počinje izgradnja studentskog doma vrijednog 20 milijuna kuna

Grad Bjelovar kreće u izgradnju studentskog doma u centru grada za 63 osobe i s pripadajućom menzom. Trošak izgradnje procijenjen je na 20 milijuna kuna, pri čemu se većina novca očekuje iz EU fondova.

Gradnja bi trebala početi iduće godine i biti dovršena do početka akademske godine 2024./25. Zgrada studentskog doma nalazit će se u Nazorovoj ulici, na mjestu bivšeg učeničkog doma, koji se trenutno koristi za potrebe Glazbene škole, saznajemo prema tportal.hr.

U centru Bjelovara počinje izgradnja studentskog doma vrijednog 20 milijuna kuna
Shutterstock

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izjavio je u ponedjeljak da očekuje raspisivanje javne nabave za najpovoljnijeg izvođača radova u proljeće iduće godine. S obzirom na to da bi radovi trebali trajati godinu dana, očekuje se da dom bude u funkciji prije početka akademske godine 2024./25.

Na Veleučilištu u Bjelovaru trenutno studira 800-tinjak studenata, a prema riječima prodekanice Tatjane Badrov, od 138 studenata koji su diplomirali lani samo je jedan na Zavodu za zapošljavanje, što znači da su diplomanti VUB-a vrlo traženi na tržištu rada.

Kada dom bude dovršen, studenti će u krugu od stotinjak metara imati smještaj, učionice, menzu i prostor za druženje. Projektantica Dorotea Kaurić predstavila je buduće zdanje koje će imati 35 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba s ukupno 63 kreveta i jednom kupaonicom na dva do četiri studenta.

Kaurić također kaže kako će svaka soba imati svoje grijanje i hlađenje, postojeća zgrada u potpunosti će se energetski obnoviti, a izmijenit će se i postojeće instalacije.