Studenti dijelili slike crva i dlaka u hrani iz menze, evo što je otkrila inspekcija

Studenti dijelili slike crva i dlaka u hrani iz menze, evo što je otkrila inspekcija

Studentski centar izvršio je nadzor u restoranu Studentskog doma Stjepan Radić nakon što su na društvenim mrežama objavljene slike hrane s tvrdnjom da se u njoj nalaze crvi. Nadzorom je utvrđeno da nije bila riječ o crvima, nego o riži.

“Pregledom fotografija na društvenim mrežama i portalima vidljiv je dio paniranog bečkog odreska koji po svojoj površini nije svojstven za taj proizvod jer sadrži bjelkaste tvorevine veličine 5-6 mm, ispucane površine nalik na crve”, saznajemo prema DNEVNIK.hr-u kojemu je ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak poslao očitovanje.

U očitovanju također stoji da je izvršeno probno paniranje s normalnim krušnim mrvicama i onima kojima je dodana riža. Studentski se centar na kraju ispričao “svim konzumentima koji su se našli pogođeni ovom situacijom”, a Bošnjak je sve studente koje imaju prigovore na kvalitetu hrane pozvao u svoju ured.

“Možemo, ako studenti žele, uz obavezne mjere sanitarno higijenskih propisa u objektima koji posluju hranom, ponoviti testiranje koje je inspekcija danas napravila. Ispričavam se studentima na neugodnostima te ih pozivam da i dalje budu kontrolori kvalitete usluge studentske prehrane u SC-u Zagreb”, napisao je ravnatelj Studentskog centra.