Tražiš savršen poklon za muškarca? Evo 25 ideja!

Koji je savršen poklon za muškarca? Blagdansko vrijeme, rođendanske proslave i godišnjice mogu biti vrlo stresne za sve nas. Iako je to razdoblje veselja, pripreme mogu biti iscrpljujuće, a biranje poklona suviše komplicirano. Ipak, važno je odabrati nešto posebno za naše voljene, kako bi im pokazali koliko ih cijenimo. To ne mora biti ništa pretjerano skupo, no mora biti promišljeno i iz srca.

poklon za muškarca
FOTO: SHUTTERSTOCK

Biranje poklona zna biti posebno komplicirano za muškarce, bio to vaš otac, partner ili prijatelj. Ako osoba kojoj želite kupiti poklon nije izrazila što želi, ili što mu je potrebno, biranje poklona se može pretvoriti u pravu noćnu moru za vas.  Dakle, ako ne znate što pokloniti muškarcu u vašem životu preporučujemo da isprobate neku od sljedećih opcija.

Savršen poklon za muškarca

 1. Parfem

Iako je ovo zapravo vrlo siguran odabir, dobar parfem je nešto što muškarci vole i svakodnevno koriste. Ipak, ne možete tražiti parfem bez ikakve ideje što osoba voli. Dobro je provjeriti parfem koji već posjeduje i izabrati parfem koji ima sličan miris, ali malo drukčiji ton. Tako će osoba probati nešto novo, a neće postojati rizik da mu se parfem nimalo ne sviđa. 

 1. Videoigrice

Ako je osoba fan videoigara kupovina igre za njihovu konzolu može biti odličan odabir. Važno je znati da li osoba preferira igrati na PC-u, PlayStationu, Xbox-u ili nekoj drugoj konzoli. Ako vam recimo ta osoba na vaš nagovor otkrije neku posebnu igru koju je igrao u djetinjstvu koju je volio, kupovina te igrice može povratiti nostalgiju i iznenaditi muškarca u vašem životu. 

 1. Kožni ruksak ili aktovka

Dobar kožni dodatak uvijek je dobar izbor. Pogotovo jer muškarci cijene kvalitetne stvari koje dugo traju, a koje si oni možda ne bi sami kupili. Izaberite elegantnu crnu kožu, ili starinsku smeđu ovisno o stilu odijevanja vašeg partnera, oca ili osobe koju darujete.

 1. Oprema za vježbanje

Ovaj odabir je savršen za sve osobe koje svakodnevno vježbaju ili žele započeti s vježbanjem. Ne preporučujemo kupovinu opreme za vježbanje nekome tko nije prethodno zainteresiran jer će izgledati kao da nešto sugerirati ili ju ismijavate. Ovu opremu najlakše je zapakirati skupa sa raznim dodatcima poput suplemenata, proteinskih kolačića i slično. 

 1. Karte za koncert ili utakmicu

Ako ne mislite kupiti ništa materijalno za muškarca u vašem životu, pokušajte ih iznenaditi s nezaboravnim izlaskom na koncert njihovog najdražeg benda ili sportskog kluba. Savršen poklon za muškarca definitivno može bit i iskustvo! Nekada su sjećanja koja ćete napraviti na ovim izlascima mnogo bolja od bilo kojeg materijalnog poklona. 

dar za muškarca
FOTO: SHUTTERSTOCK
 1. Set za bradu

Osobe koje imaju bradu ili je duže vrijeme pokušaju pustiti bit će zahvalne na kvalitetnom setu za bradu. Ulja za bradu, britvice i drugi njegujući proizvodi pomoći će u održavanju higijene, ali i njegovati lice. Ovo je jedan od rijetkih načina na koji muškarci mogu njegovati o sebi, a da se ne radi o zaista osnovnim stvarima, već je nešto što je posebno i baš za njih.

 1. Dobro piće

Najlakši izbor jest definitivno kupiti skupo piće koje vaš muškarac voli. Bilo da je riječ o craft pivu, skupom viskiju ili rumu, ovakav poklon svakako će se iskoristiti i cijeniti. Ne morate nužno uzeti izuzetno skupo piće, dovoljno je da zaista dobro pogodite koji su mu okusi najdraži i što bi možda htio popiti ovih dana!

 1. Udobna stolica

Ako osoba provodi puno vremena za stolom ili računalom, ergonomski stolac mogao bi biti od velike pomoći. Udobnost je vrlo važna za sve koji provode puno vremena u sjedećem položaju pa je ovo vrlo funkcionalan i nadasve pametan poklon. Pokloni ne moraju nužno uvijek izgledati vrlo romantično i ponekad je savršen poklon za muškarca upravo onaj koji će se koristiti svakodnevno! Osoba će vas se sjetiti svaki put kad sjedne!

 1. Kvalitetno donje rublje i čarape

Još jedan siguran, a savršen poklon za muškarca je donje rublje. Izaberite čarape od vune ili 100% pamuka, ili malo ljepše donje rublje. Domaća proizvodnja također je dobar izbor jer se možete uvjeriti u kvalitetu onoga što kupujete. Ovo je poklon koji je iznimno funkcionalan i koji će se definitivno koristiti te je zato savršen poklon za muškarca.

 1. Lego kocke

Probudite dijete u vašem prijatelju ili partneru tako da im poklonite kompliciraniji Lego set. Oni će biti oduševljeni, pogotovo ako se radi o nečemu što inače vole, primjerice Zvjezdanim ratovima. Danas mnogi muškarci neće priznati kako im nedostaju igre iz djetinjstva, a na ovaj način savršeno možete pomoći osobi da se riješi viška stresa u svakodnevnom životu. Savršen poklon za muškarca često je savršen poklon za dječaka!

 1. Kemijska ili nalivpero

Ako osoba puno piše ili se nalazi u polju posla gdje bi im kvalitetno pisalo moglo biti potrebno, razmislite o lijepo kemijskoj olovci ili nalivperu s ugraviranom porukom. Ovakav poklon može trajati vječno i osoba ga može uvijek nositi sa sobom te se sjetiti vas svaki put kad poklon izvadi.

 1. Kvalitetna kava

Sve fanove kave oduševit ćete ako im kupite par vrsta skupe, visokokvalitetne kave koju si inače sami ne bi kupili. Piti kavu je posebno iskustvo, a probati nešto drugačije sviđa se svim slavljenicima. Pokušajte naći lokalni kafić koji sam prži i melje kavu jer je tako iskustvo nadasve posebno i savršen poklon za muškarca mogao bi biti upravo u vašem kvartu!

 1. Kožni remen

Ako osobi kupite dobar kožni remen, on može trajati godinama, a izgledati potpuno novo. Odaberite smeđi ili crni remen klasičnog stila kako bi vaš partner izgledao još sofisticiranije. Na taj način ćete također biti sigurni da osoba ima odjeću koju može nositi uz takav, klasičan remen.

 1. Alat

Ako znate da netko želi početi graditi ili uređivati svoj dom, tada je savršen poklon za muškarca dobra kutija s alatom. Ipak, raspitajte se što osoba već posjeduje kako ne biste učinili pogrešku i poklonili im nešto što već ima. Ako znate da osoba želi neki poseban alat, istražite i kupite upravo taj komad.

 1. Slušalice

Ovo je poklon koji svi vole. Dobar par bežičnih slušalica odličan je za ljubitelje muzike, gledanja filmova, igranja igrica. One su izuzetno popularne stoga su savršen poklon za muškarca. Ako se pak osoba koju volite bavi nekom vrstom produkcije ili jednostavno jako voli glazbu, možda su žičane slušalice bolji izbor jer često možete dobiti bolju kvalitetu za manju cijenu.

darovi
FOTO: SHUTTERSTOCK
 1. Poster

Ako znate da osoba posebno voli neki film, bend, igricu, možete bez problema kupiti veliki poster s kreativnim dizajnom kako bi osoba mogla urediti svoj prostor s njime. Ovo pokazuje da se zanimate za njihove interese i da ste dobro promislili o poklonu. te da za vas savršen poklon za muškarca nije samo neki nasumični poklon. Ovaj je dar također vrlo pristupačna opcija za one koji možda i nemaju najveći budžet.

 1. Džepni sat

Ako muškarac često nosi odijela, džepni sat bi mogao biti dobar odabir za poklon. Možete ga učiniti još posebnijim ako ugravirate posebnu poruku u njega. Ovaj će dodatak dati posebno elegantnu notu svakom muškarcu. Naravno, ovo nije dar koji će odgovarati svakom muškarcu pa dobro procijenite hoće li osoba kojoj darujete sat zaista koristiti isti.

 1. Set za fermentaciju piva

Ovakvi setovi iznimno su zanimljivi ljubiteljima piva koji mogu naučiti kako napraviti svoje pivo na jednostavan način. Vrlo su popularan i omiljen poklon za muškarca, a mogu probuditi kreativnost ili čak pomoći osobi da razvije novi hobi koji im je interesantan!

 1. Pištolj za masažu

Ovaj jednostavan poklon možda se ne čini posebnim poklonom, ali za osobe koje se bave sportom ili rade težak fizički posao može znatno pomoći. Ovakvim maserom jednostavno se opuštaju mišići tijela i svidjet će se muškarcu u vašem životu. Ako pak osoba kojoj kupujete dar često ide u teretanu, tad možete biti sigurni da će ovakav pištolj biti savršen poklon za muškarca jer će pomoći osobi da se prije riješi upala mišića koje ima.

 1. Poklon kartica

Ako znate da je osoba bila željna novog znanja, dobar poklon je platiti neki skuplje lekcije kuhanja, primjerice od poznatih kuhara ili profesora ili nekog sličnog zanimanja za koje osoba kojoj kupujete poklon pokazuje interes. Isto tako, poklon kartice u raznim specifičnim dućanima u kojima jednostavno ne biste mogli izabrati savršen dar, a znate da je osobi jako bitna sama tema, jesu dobar izbor.

 1. Set ljutih umaka

Za ljubitelja ljute i začinjene hrane postoje brojni setovi s različitim umacima, od blagih varijanta do ozbiljno ljutih. Ovakvi setovi posebno će se svidjeti onima koji vole testirati granice svojih osjetila. Pripazite ipak ako živite s osobom kojoj ćete kupiti dar jer biste mogli okuse odjednom nalaziti u svim jelima koje jedete!

 1. Pljoska

Ugravirana, kvalitetna pljoska bit će savršen poklon za profinjenijeg muškarca. Ovo je odličan izbor jer ovakva pljoska traje cijeli život i može biti odlično nasljeđe i uspomena. S obzirom na to da se danas pljoske ne koriste tako često, možda su bolja dekorativna opcija. Kako god, još uvijek su savršen poklon za muškarca koji drži do nekih tradicija.

 1. Set za preživljavanje

Ako je osoba avanturist, postoje brojni setovi za preživljavanje koji bi im se mogli svidjeti (takozvani „survival kit“). U njima se nalaze noževi, pomagala za paljenje vatre, svjetiljka i sve drugo što je potrebno za kampiranje ili istraživanje prirode. Savršen poklon za muškarca često nije ono što žena misli da je dobar dar, stoga imajte to na umu.

 1. Mini hladnjak

Ma postoji li savršen poklon za muškarca koji ne uključuje nešto ukusno? Popiti hladno pivo iz frižidera posebno je iskustvo, a uz mini hladnjak to se može učiniti u svakom kutku vaše kuće. Ako osoba ima svoju poslovnu sobu, ili ako želi piti dok leži u krevetu ili gledati TV u dnevnom boravku, mini frižider odličan je izbor.

 1. Kvalitetan kuhinjski nož 

Ako znate da osoba uživa kuhati i pogotovo ako uživa pripremati meso, vrhunski nož odličan je odabir za poklon. Olakšat će pripremu i učiniti proces mnogo ugodnijim, a savršen poklon za muškarca u ovom obliku možda će biti od koristi i vama – možda baš osobu potakne da nauči kuhati i peći neke zanimljive recepte.