U Požegi održan 23. Susret studenata i maturanata: Gimnazijalci dobili informacije u vezi studiranja
shutterstock

U Požegi održan 23. Susret studenata i maturanata

Više od 70 studenata, bivših požeških gimnazijalaca, s više od 30 fakulteta diljem hrvatske odazvalo se pozivu na informativno predavanje za sve maturante požeške Gimnazije. Riječ je 23. Susretu studenata i maturanata koji se, nakon dvije godine online okruženja, ponovno vratio u prostore Gimnazije u Požegi. Jedan je to od rijetkih susreta ovakvog tipa u državi, no zasigurno i jedan od masovnijih s obzirom na broj sudionika.

Susret je otvoren predstavljanjem i opisom studijskih programa koje studenti pohađaju u raznim gradovima diljem Lijepe Naše. Pri tome, studenti su se prisjetili svojih iskustava polaganja mature, priprema za prijemni ispit, odnosno samih upisa na željene fakultete, prenosi glas-slavonije.hr

Shutterstock

Bilo je govora o pripremama za samu maturu. Studenti ističu kako je vrlo bitno iskoristiti pruženu priliku koju nudi naša Gimnazija. Mnogi profesori naše škole vode pripreme za maturu iz raznih predmeta, a, po izjavama studenata, takve pripreme su u većini slučajeva puno kvalitetnije nego one plaćene. Naravno, potaknuli su maturante i na samostalno pripremanje i uputili ih na važnost ponavljanja gradiva prije samih priprema – izjavio je jedan od prisutnih maturanata.

Osim samog procesa studiranja, studenti su podijelili korisne informacije vezane uz troškove smještaja i studentskog života te su predstavljene i razne mogućnosti putovanja vezane uz brojne Erasmus programe.