Studenti ovog fakulteta uskoro će predavanja pratiti u virtualnoj stvarnosti
Shutterstock

Studenti ovog fakulteta uskoro će predavanja pratiti u virtualnoj stvarnosti

Tijekom pandemije brojni su fakulteti prihvatili opciju praćenja predavanja putem interneta. No, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije odlučili su otići korak dalje te će njihovi studenti uskoro moći predavanja pratiti u virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

Kako bi u tome uspjeli, za početak je fakultet nabavio pet uređaja MetaQuest2 i jednu VR 360 kameru, za čije su korištenje profesori prošli i specijaliziranu edukaciju prilagođenu potrebama njihovih kolegija, saznajemo prema Dnevnik.hr.

Virtualna stvarnost (VR)
Shutterstock

Nekoliko profesora ujedno će krenuti u razvoj softverskih rješenja za svoje kolegije, a sve u cilju da svojim studentima ponude sve što u ovom trenutku tehnologija za akademsku zajednicu može ponuditi, ali i da potencijalno postanu zanimljivi budućim studentima koji se žele razvijati u tom području.

Predmeti kao što su Virtualni doživljaj, Digitalni marketing, Pametni turizam, Projekti u turizmu, Poslovne inovacije, Turizam događanja, Specifični oblici turizma bit će dodatno oplemenjeni virtualnim sadržajima te primjerima primjene srodnih tehnologija u poslovanju. Tijekom same edukacije i profesori ostalih kolegija također su pronašli primjere primjene u svojem svakodnevnom radu, ne samo na studijskim programima već i u programima cjeloživotnog obrazovanja.

Kako ističu, tehnologija virtualne stvarnosti može omogućiti sudionicima proživljavanje iskustava kakva bi u stvarnom svijetu bila teže ostvariva, financijski skuplja ili na neki način nesigurna. Neki primjeri su putovanja na daleke lokacije, vježbe stranih jezika, upravljanje uređajima, vježbe javnih nastupa, prodajnih razgovora te vizualizacija raznih sadržaja.