Studenti i nastavnici FMTU-a otišli na studijsko putovanje u Milano
Shutterstock

Studenti i nastavnici FMTU-a otišli na studijsko putovanje u Milano

Studenti i nastavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije boravili su na studijskom putovanju u Milanu.

Domaćin studijskog putovanja i velika podrška u organizaciji bila je Viviana Vukelić, članica udruge Alumni FMTU, danas direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu, saznajemo prema portalu Novi list.

Diplomantica FMTU-a Vivana Vukelić prenijela je studentima svoje bogato iskustvo rada u Hrvatskoj turističkoj zajednici i organizaciji sajmova te organizaciji drugih promotivnih aktivnosti vezanih uz hrvatski turizam.

Na studijskom putovanju u Milanu sudjelovali su studenti 1. godine studija na engleskom jeziku Hospitality Management te diplomskog studija Menadžment u hotelijerstvu.

Studenti i nastavnici su imali priliku posjetiti turistički sajam BIT u Milanu, luksuzne hotele Four Seasons Milano i novootvoreni design hotel Portrait, koji je u vlasništvu obitelji Ferragamo.

Domaćin razgleda hotela Four Seasons Milano bio je Vilim Juraga iz Opatije.

Osim toga, posjećen je i Showroom luksuznih mobilnih kuća CrippaConcept u Torre D’isoli, pri čemu je poseban naglasak prilikom obilaska stavljen na ugradnju novih, recikliranih materijala u izgradnji mobilnih kućica, odnosno na održivost izgradnje kao i suradnji sa sveučilištem u Paviji.

Iskustva stečena ovim studijskim boravkom svakako osiguravaju nadogradnju znanja koja studenti stječu fakultetskim obrazovanjem.

Svakako je značajan bio i posjet te obilazak Sveučilišta Bocconi u Milanu na kojem su obrazovne programe i organizaciju obrazovnog procesa predstavile profesorice Magda Antonioli, Veronica Sullo i Cristina Mottironi.

Boravak u Milanu bogato je iskustvo za studente i nastavnike Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, istakla je prodekanica za poslovne odnose Elena Rudan.