Koprivnica: U sklopu Tjedna karijera studentima se predstavilo 40-ak renomiranih tvrtki i ustanova
Sveučilište Sjever/Marko Kis

Koprivnica: U sklopu Tjedna karijera studentima se predstavilo 40-ak renomiranih tvrtki i ustanova

Mnogobrojne tvrtke i ustanove prepoznale su tjedan karijera UNIN Connect Week koji se održavao od 08. do 12. svibnja 2023. godine u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever.

Svečanom zatvaranju koprivničkog dijela Tjedna karijera uime Grada Koprivnice prisustvovali su saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnik Tomislav Golubić, kako saznajemo prema Gradonačelnik.hr.

„Izuzetno smo ponosni na Sveučilište Sjever i na ovaj projekt koji sve više raste i nudi sve više mogućnosti za naše studente i poduzetnike. Sveučilište Sjever u srednjem i dugom roku za grad Koprivnicu, za ovaj kraj, mora imati značaj u razvoju kakav je prije 70 godina imala Vegeta“, rekao je u motivacijskom govoru gradonačelnik Jakšić.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, zahvalio se svim studentima, profesorima, zaposlenicima, panelistima, sponzorima i gostima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati uspješan Tjedan karijera.

Tijekom završnog dana Tjedna karijera, održane su dvije zanimljive panel-rasprave i Talk show. Prva na temu „Zelena tranzicija Hrvatske: Trošak li prilika za nove poduzetničke izazove “, a druga „Razvoj logistike i održivog prometa kao ključ razvoja zajednica – ili zašto će svi trebati inženjere održive mobilnosti i logistike“. U Talk show-u „Druga strana sporta“ gostovao je glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

Uz panele, studentima se u Koprivnici predstavilo oko 40-ak renomiranih tvrtki i ustanova predstavljajući svoju djelatnost te mogućnosti napretka i razvoja nakon eventualnog zapošljavanja.