shutterstock

Četiri mrtva studenta pronađena kod Sveučilišta u SAD-u

Četiri mrtva studenta Sveučilišta u Idahu u nedjelju su pronađena mrtva u kući nedaleko od kampusa. Policajci koji su prije podne odgovorili na dojavu o onesviještenoj osobi, otkrili su smrtno stradale studente, priopćeno je iz moskovske policijske uprave.

“S velikom tugom priopćavamo da je sveučilište danas obaviješteno o smrti četiriju studenata Sveučilišta u Idahu koji su živjeli izvan kampusa, a za koje se vjeruje da su žrtve ubojstva”, rekao je predsjednik sveučilišta Scott Green.

Shutterstock

Zapanjujuće otkriće došlo je baš u trenutku kada i Sveučilište Virginije u Charlottesvilleu imao probleme s vlastima i potragom naoružanog čovjeka, identificiranog kao studenta UVA, optuženog za ubojstvo troje ljudi i ranjavanje dvoje u nedjelju na školskom području, doznajemo prema portalu CNN.

Obitelji preminulih studenata su obaviještene, a sveučilište radi na pomoći u policijskoj istrazi, rekao je Green.

“Zahvalni smo na potpori zajednice i stalnim naporima policijske uprave. Sveučilište je predano pružanju podrške studentima i obiteljima u ovim teškim vremenima,” rekao je Green.

Policija nije objavila uzroke smrti niti identitete žrtava, no svakako sumnjaju na ubojstvo. Ipak, istraga je još u tijeku.