Kako otvoriti PayPal: 9 stvari koje svakako morate znati
Shutterstock

Kako otvoriti PayPal: 9 stvari koje svakako morate znati

Dobrodošli u naš vodič o tome kako otvoriti PayPal račun! Ako ste se ikada zapitali kako otvoriti PayPal ili kako napraviti PayPal račun, na pravom ste mjestu. PayPal je jedna od najpopularnijih platformi za online plaćanje, a otvaranje PayPala može vam uvelike olakšati online kupovinu, plaćanje računa i primanje novca.

Sažetak

Mi ćemo vas provesti kroz sve što trebate znati prije nego što se upustite u proces otvaranja PayPala. U ovom članku ćemo detaljno objasniti korake kako otvoriti PayPal, te vam dati devet ključnih savjeta koji će vam pomoći da izbjegnete najčešće greške i osigurate da je vaš račun siguran i funkcionalan.

Kao tehnološki entuzijasti, razumijemo koliko je važno imati pristup modernim alatima za financijske transakcije. Zato smo se potrudili da ovaj vodič bude što jasniji i pristupačniji, kako biste bez poteškoća mogli shvatiti kako napraviti PayPal račun. Bez obzira jeste li potpuno novi u svijetu online plaćanja ili samo želite unaprijediti svoje znanje, naš vodič o otvaranju PayPala će vam pružiti sve potrebne informacije.

Krenimo zajedno na ovaj put i saznajmo kako otvoriti PayPal račun i iskoristiti sve prednosti koje ova platforma nudi!

paypal za bitcoin
Shutterstock

Kako otvoriti PayPal?

Otvaranje PayPala može se činiti kao kompliciran proces, ali s pravim informacijama, bit će vam jednostavno i brzo. Ako ste ikada razmišljali o tome kako otvoriti PayPal ili kako napraviti PayPal račun, na pravom ste mjestu. U nastavku ćemo detaljno objasniti korake koje trebate slijediti kako biste uspješno otvorili PayPal račun. Ovaj vodič će vam pomoći da shvatite kako otvoriti PayPal, izbjegnete uobičajene pogreške i osigurate da vaš račun bude siguran i funkcionalan.

1. Pripremite potrebne podatke

Prije nego što počnete proces otvaranja PayPala, važno je da pripremite sve potrebne podatke. Kada se pitate kako otvoriti PayPal ili kako napraviti PayPal račun, prvi korak je osigurati da imate sve potrebne informacije i dokumente pri ruci.

Za otvaranje PayPala, trebat će vam sljedeće:

 1. Email adresa: Vaša email adresa bit će povezana s vašim PayPal računom i koristit ćete je za prijavu.
 2. Osobni podaci: Morat ćete unijeti osnovne osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa i broj telefona.
 3. Bankovni račun ili kreditna/debitna kartica: Kako biste mogli povezati svoj PayPal račun s vašim bankovnim računom ili karticom, morat ćete unijeti podatke o bankovnom računu ili kreditnoj/debitnoj kartici.
 4. Dokument identifikacije: U nekim slučajevima, PayPal može zahtijevati dodatnu identifikaciju kao što je kopija osobne iskaznice ili putovnice.

Priprema ovih podataka unaprijed olakšat će vam proces kako otvoriti PayPal račun. Kada imate sve potrebne informacije, bit ćete spremni za sljedeći korak u otvaranju PayPala.

2. Registracija na PayPal

Registracija na PayPal je ključni korak u procesu otvaranja PayPala. Ako ste se ikada pitali kako otvoriti PayPal ili kako napraviti PayPal račun, registracija je prvi korak koji trebate poduzeti. Ovdje ćemo detaljno objasniti svaki korak kako biste bez poteškoća mogli stvoriti svoj PayPal račun.

Korak 1: Posjetite službenu PayPal web stranicu

Prvo, otvorite svoj web preglednik i posjetite službenu PayPal web stranicu na www.paypal.com. Na početnoj stranici, vidjet ćete opciju za otvaranje novog računa. Kliknite na gumb “Sign Up” ili “Registracija” kako biste započeli proces.

Korak 2: Odaberite vrstu računa

PayPal nudi dvije osnovne vrste računa: osobni i poslovni. Za većinu korisnika koji žele znati kako otvoriti PayPal račun za osobne potrebe, osobni račun je pravi izbor. Ako planirate koristiti PayPal za poslovne transakcije, trebali biste odabrati poslovni račun. Odaberite opciju koja vam odgovara i kliknite “Next” ili “Dalje”.

Korak 3: Unesite svoje podatke

Sljedeći korak u otvaranju PayPala je unos osnovnih podataka. Trebat ćete unijeti svoju email adresu, stvoriti lozinku i potvrditi je. Također ćete morati unijeti svoje osobne podatke, uključujući ime, prezime, adresu i broj telefona. Ovi podaci su potrebni kako bi PayPal mogao potvrditi vaš identitet i osigurati sigurnost vašeg računa.

Korak 4: Postavite sigurnosna pitanja

Kako bi dodatno osigurali vaš račun, PayPal će vas zamoliti da postavite sigurnosna pitanja. Ova pitanja će vam pomoći da vratite pristup svom računu u slučaju da zaboravite lozinku ili imate problema s prijavom. Odaberite sigurnosna pitanja i odgovorite na njih pažljivo.

Korak 5: Prihvatite uvjete korištenja

Kako biste dovršili registraciju, morat ćete prihvatiti PayPal-ove uvjete korištenja i politiku privatnosti. Preporučujemo da pažljivo pročitate ove dokumente kako biste razumjeli svoja prava i obveze prilikom korištenja PayPala. Nakon što prihvatite uvjete, kliknite na “Agree and Create Account” ili “Slažem se i kreiraj račun”.

Korak 6: Verifikacija identiteta

U nekim slučajevima, PayPal može zatražiti dodatnu verifikaciju identiteta. Ovo može uključivati unos dodatnih podataka ili slanje kopije osobnog dokumenta kao što je osobna iskaznica ili putovnica. Ovaj korak je važan kako bi se osigurala sigurnost vašeg računa i spriječila neovlaštena upotreba.

Registracija na PayPal je jednostavan i brz proces ako slijedite ove korake. Sada kada znate kako otvoriti PayPal račun, spremni ste za sljedeće korake, kao što su verifikacija email adrese i povezivanje bankovnog računa ili kartice. Otvaranje PayPala nije nikada bilo jednostavnije, a s ovim vodičem ćete brzo i efikasno završiti proces i početi koristiti sve prednosti PayPal platforme.

kako otvoriti paypal račun
Shutterstock

3. Verifikacija email adrese

Verifikacija email adrese ključan je korak u procesu otvaranja PayPala. Bez ove verifikacije, vaš PayPal račun neće biti potpuno funkcionalan i nećete moći koristiti sve usluge koje PayPal nudi. Ako se pitate kako otvoriti PayPal ili kako napraviti PayPal račun, verifikacija email adrese je korak koji ne smijete preskočiti. Ovdje ćemo detaljno objasniti proces verifikacije email adrese kako bismo vam olakšali otvaranje PayPala.

Korak 1: Provjerite svoj email inbox

Nakon što ste se registrirali na PayPal, na email adresu koju ste unijeli tijekom registracije bit će poslana poruka za verifikaciju. Ova poruka obično stiže u roku od nekoliko minuta, ali ponekad može potrajati i do nekoliko sati. Ako ne vidite email u svojoj pristigloj pošti, provjerite spam ili neželjenu poštu.

Korak 2: Otvorite verifikacijski email

Kada primite email od PayPala, otvorite ga i potražite vezu za verifikaciju. Email će obično sadržavati poruku koja potvrđuje da ste se uspješno registrirali i pruža upute za dovršetak verifikacije. Kliknite na vezu unutar emaila koja vas vodi natrag na PayPal web stranicu.

Korak 3: Prijavite se na svoj PayPal račun

Nakon što kliknete na vezu za verifikaciju, bit ćete preusmjereni na PayPal web stranicu. Prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku koje ste kreirali prilikom registracije. Ova prijava je važna kako bi se potvrdilo da ste vlasnik email adrese i kako biste dovršili proces otvaranja PayPala.

Korak 4: Potvrdite verifikaciju

Nakon prijave, PayPal će vas obavijestiti da je vaša email adresa uspješno verificirana. Ova potvrda znači da ste završili važan korak u procesu kako otvoriti PayPal račun. Vaš račun je sada spreman za korištenje, ali postoje još neki koraci koje trebate poduzeti kako biste u potpunosti iskoristili sve funkcionalnosti koje PayPal nudi.

Korak 5: Provjerite status verifikacije

Ako niste sigurni je li vaša email adresa verificirana, možete provjeriti status verifikacije prijavom na svoj PayPal račun. Idite na postavke računa i provjerite status svoje email adrese. Ako je status “verified” ili “verificirano”, to znači da je vaša email adresa uspješno potvrđena.

Verifikacija email adrese je nužna za otvaranje PayPala i omogućuje vam da koristite svoj račun bez ograničenja. Kada znate kako otvoriti PayPal i kako napraviti PayPal račun, važno je ne preskočiti ovaj korak jer osigurava sigurnost i funkcionalnost vašeg računa. Otvaranje PayPala postaje puno jednostavnije kada slijedite ove korake i osigurate da je vaša email adresa verificirana.

4. Povezivanje bankovnog računa ili kartice

Povezivanje bankovnog računa ili kartice ključan je korak u procesu kako otvoriti PayPal račun. Bez ovog koraka, nećete moći u potpunosti koristiti PayPal za plaćanja i primanja novca. Ako se pitate kako napraviti PayPal račun i kako ga povezati s vašim financijskim institucijama, ovdje ćemo vam detaljno objasniti cijeli postupak.

Korak 1: Prijavite se na svoj PayPal račun

Prvi korak je prijava na vaš PayPal račun. Nakon što ste prošli registraciju i verifikaciju email adrese, prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku. Ovo je početna točka svakog daljnjeg koraka u procesu otvaranja PayPala.

Korak 2: Posjetite postavke računa

Nakon prijave, idite na postavke svog PayPal računa. To možete učiniti klikom na ikonu profila ili ime na vrhu stranice, a zatim odabirom opcije “Account Settings” ili “Postavke računa”. U ovom izborniku pronaći ćete sve potrebne opcije za upravljanje vašim računom, uključujući povezivanje bankovnog računa ili kartice.

Korak 3: Dodajte bankovni račun ili karticu

U postavkama računa pronađite opciju za dodavanje bankovnog računa ili kartice. Kliknite na “Link a bank account” ili “Link a card” kako biste započeli proces. Ovaj korak je esencijalan kako biste dovršili otvaranje PayPala i omogućili transakcije.

Korak 4: Unesite podatke o bankovnom računu ili kartici

Za povezivanje bankovnog računa, bit će potrebno unijeti IBAN broj vašeg računa, naziv banke i, u nekim slučajevima, BIC/SWIFT kod. Za povezivanje kreditne ili debitne kartice, trebat ćete unijeti broj kartice, datum isteka i sigurnosni kod (CVV) s poleđine kartice. Ovi podaci omogućuju PayPalu da poveže vaš račun s vašim financijskim institucijama.

Korak 5: Potvrdite svoj račun ili karticu

Nakon unosa podataka, PayPal će obaviti nekoliko malih transakcija na vaš račun ili karticu kako bi potvrdio njihovu valjanost. Te transakcije obično iznose nekoliko centi ili lipa i bit će prikazane na vašem bankovnom izvodu s posebnom PayPal oznakom. Kada vidite ove transakcije, vratite se na svoj PayPal račun i unesite iznose kao potvrdu.

Korak 6: Verifikacija i potvrda

Nakon što unesete iznose transakcija, vaš bankovni račun ili kartica bit će verificirani i povezani s vašim PayPal računom. Ovo znači da ste uspješno dovršili još jedan važan korak u procesu kako otvoriti PayPal račun. Sada možete koristiti PayPal za slanje i primanje novca, kao i za online kupovine.

Povezivanje bankovnog računa ili kartice ključno je za funkcionalnost vašeg PayPal računa. Bez ovog koraka, nećete moći koristiti PayPal na pravi način. Kada znate kako napraviti PayPal račun i kako povezati svoj bankovni račun ili karticu, otvaranje PayPala postaje mnogo lakše i sigurnije. S ovim korakom završavate osnovnu postavku i možete početi koristiti sve prednosti koje PayPal nudi.

otvaranje paypala
Shutterstock

5. Postavljanje sigurnosnih postavki

Postavljanje sigurnosnih postavki ključan je korak u procesu kako otvoriti PayPal račun. Sigurnost vašeg PayPal računa trebala bi vam biti na prvom mjestu, jer ćete putem njega obavljati financijske transakcije. Ako se pitate kako napraviti PayPal račun i kako ga zaštititi, ovdje ćemo vam detaljno objasniti sve što trebate znati.

Korak 1: Prijavite se na svoj PayPal račun

Prvi korak je prijava na vaš PayPal račun. Nakon što ste prošli kroz registraciju, verifikaciju email adrese i povezivanje bankovnog računa ili kartice, prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku. Ovo je početna točka za postavljanje sigurnosnih postavki u procesu otvaranja PayPala.

Korak 2: Posjetite postavke sigurnosti

Nakon prijave, idite na postavke sigurnosti svog PayPal računa. To možete učiniti klikom na ikonu profila ili ime na vrhu stranice, a zatim odabirom opcije “Security” ili “Sigurnost”. Ovdje ćete pronaći sve opcije koje su vam potrebne za zaštitu vašeg računa.

Korak 3: Promijenite lozinku

Jedna od prvih stvari koju trebate napraviti kako biste osigurali svoj PayPal račun je postavljanje jake i jedinstvene lozinke. Kliknite na opciju za promjenu lozinke i unesite novu lozinku koja se sastoji od kombinacije slova, brojeva i posebnih znakova. Redovito mijenjanje lozinke preporučuje se kako bi se dodatno povećala sigurnost vašeg računa.

Korak 4: Postavite dvofaktorsku autentifikaciju (2FA)

Dvofaktorska autentifikacija (2FA) pruža dodatni sloj sigurnosti vašem PayPal računu. Kada omogućite 2FA, morat ćete unijeti kod koji će vam biti poslan na vaš mobilni telefon svaki put kada se prijavite na PayPal. Ova mjera drastično smanjuje rizik od neovlaštenog pristupa. U postavkama sigurnosti pronađite opciju za omogućavanje 2FA i slijedite upute za postavljanje.

Korak 5: Postavljanje sigurnosnih pitanja

Sigurnosna pitanja također su važan element zaštite vašeg PayPal računa. Odaberite pitanja i odgovore koje ćete lako zapamtiti, ali koja su teško dokučiva drugima. Ova pitanja će vam pomoći da vratite pristup svom računu u slučaju da zaboravite lozinku ili imate problema s prijavom.

Korak 6: Pregledajte aktivnosti računa

Redovito provjeravanje aktivnosti na vašem PayPal računu može vam pomoći uočiti bilo kakve sumnjive transakcije ili prijave. U postavkama sigurnosti možete pronaći opciju za pregled aktivnosti računa. Ako primijetite bilo kakve neobične aktivnosti, odmah poduzmite potrebne korake kako biste zaštitili svoj račun.

Korak 7: Ažuriranje kontaktnih podataka

Provjerite i ažurirajte svoje kontaktne podatke kako biste osigurali da PayPal može stupiti u kontakt s vama u slučaju bilo kakvih sigurnosnih problema. Unesite aktualne podatke o svom broju telefona i email adresi.

Postavljanje sigurnosnih postavki ključan je korak u procesu kako otvoriti PayPal račun. Kada znate kako napraviti PayPal račun i kako ga zaštititi, možete biti sigurni da su vaši podaci i financije sigurno zaštićeni. Otvaranje PayPala i postavljanje sigurnosnih mjera omogućit će vam da koristite PayPal s povjerenjem i bez brige.

6. Verifikacija identiteta

Verifikacija identiteta ključan je korak u procesu kako otvoriti PayPal račun, posebno ako želite povećati limite transakcija i osigurati maksimalnu sigurnost svog računa. Ako se pitate kako napraviti PayPal račun i kako dovršiti postupak verifikacije, ovdje ćemo vam detaljno objasniti sve što trebate znati.

Korak 1: Prijavite se na svoj PayPal račun

Prvi korak je prijava na vaš PayPal račun. Nakon što ste prošli kroz osnovnu registraciju, verifikaciju email adrese, povezivanje bankovnog računa ili kartice i postavljanje sigurnosnih postavki, prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku. Ovo je početna točka za postavljanje verifikacije identiteta u procesu otvaranja PayPala.

Korak 2: Posjetite centar za verifikaciju

Nakon prijave, idite na postavke svog PayPal računa i pronađite opciju za verifikaciju identiteta. To možete učiniti klikom na “Settings” ili “Postavke”, a zatim odabirom “Account Settings” ili “Postavke računa”. U ovom izborniku pronađite opciju za verifikaciju identiteta ili “Verify Identity”.

Korak 3: Unesite osobne podatke

U ovom koraku, PayPal će od vas tražiti dodatne osobne podatke kako bi potvrdio vaš identitet. To uključuje vaš datum rođenja, adresu prebivališta, broj telefona i, u nekim slučajevima, broj socijalnog osiguranja ili porezni broj. Ovi podaci su potrebni kako bi se osigurala sigurnost vašeg računa i smanjio rizik od prijevara.

Korak 4: Prenesite dokumente za identifikaciju

PayPal može zahtijevati da prenesete kopije osobnih dokumenata za identifikaciju, kao što su osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola. Ovi dokumenti će biti korišteni za potvrdu vašeg identiteta. Slijedite upute za prijenos dokumenata i osigurajte da su svi preneseni dokumenti jasni i čitljivi.

Korak 5: Verifikacija adrese

Osim identifikacijskih dokumenata, PayPal može zatražiti dokaz adrese. To može uključivati račun za komunalne usluge, bankovni izvod ili bilo koji drugi službeni dokument koji prikazuje vašu adresu prebivališta. Prenesite dokument koji prikazuje vašu trenutnu adresu.

Korak 6: Čekanje na potvrdu

Nakon što ste unijeli sve potrebne podatke i prenijeli potrebne dokumente, PayPal će pregledati vaše informacije i potvrditi vaš identitet. Ovaj proces može potrajati nekoliko dana. Dok čekate potvrdu, možete nastaviti koristiti svoj račun, ali s ograničenjima koja će biti uklonjena nakon uspješne verifikacije.

kako napraviti paypal
Shutterstock

Korak 7: Potvrda verifikacije

Kada PayPal završi pregled vaših podataka i dokumenata, obavijestit će vas putem emaila da je vaš identitet uspješno verificiran. Ovo znači da ste završili važan korak u procesu kako otvoriti PayPal račun. Vaš račun sada ima veće limite za transakcije i dodatnu sigurnost.

Verifikacija identiteta ključna je za osiguranje sigurnosti vašeg PayPal računa. Kada znate kako napraviti PayPal račun i kako dovršiti postupak verifikacije, možete biti sigurni da su vaši podaci zaštićeni i da možete koristiti sve funkcionalnosti PayPala. Otvaranje PayPala postaje puno sigurnije i praktičnije kada završite ovaj važan korak.

7. Povezivanje i korištenje PayPal aplikacije

Povezivanje i korištenje PayPal aplikacije ključno je za potpuno iskustvo korištenja ove platforme. Ako se pitate kako otvoriti PayPal, kako napraviti PayPal račun i kako maksimizirati njegovu funkcionalnost, korištenje mobilne aplikacije je neophodno. Ovdje ćemo detaljno objasniti kako povezati i koristiti PayPal aplikaciju kako biste imali pristup svom računu u bilo kojem trenutku.

Korak 1: Preuzmite PayPal aplikaciju

Prvi korak u procesu otvaranja PayPala i korištenja mobilne aplikacije je preuzimanje aplikacije. Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje. Posjetite App Store ili Google Play Store i pretražite “PayPal”. Preuzmite i instalirajte aplikaciju na svoj mobilni uređaj.

Korak 2: Prijavite se ili registrirajte

Nakon što instalirate aplikaciju, otvorite je i prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku koje ste koristili pri otvaranju PayPal računa. Ako još niste kreirali račun, možete ga napraviti izravno kroz aplikaciju slijedeći iste korake kao i na web stranici. Ovdje ćete se ponovno susresti s pitanjem kako napraviti PayPal račun.

Korak 3: Postavljanje sigurnosnih opcija

Jedna od prednosti korištenja PayPal aplikacije je mogućnost postavljanja dodatnih sigurnosnih opcija. U postavkama aplikacije možete omogućiti prijavu pomoću otiska prsta ili prepoznavanja lica, ako vaš uređaj podržava te funkcije. Ovo dodatno osigurava vaš račun i olakšava prijavu.

Korak 4: Povezivanje bankovnog računa ili kartice

Korištenje PayPal aplikacije također omogućuje jednostavno povezivanje bankovnog računa ili kartice. U aplikaciji idite na opciju “Wallet” ili “Novčanik” i odaberite “Link a bank account” ili “Link a card”. Slijedite upute kako biste unijeli potrebne podatke. Ovaj korak je ključan u procesu kako otvoriti PayPal račun i omogućiti transakcije putem aplikacije.

Korak 5: Slanje i primanje novca

Jedna od najvažnijih funkcija PayPal aplikacije je mogućnost slanja i primanja novca u pokretu. Da biste poslali novac, odaberite opciju “Send” ili “Pošalji”, unesite email adresu primatelja, iznos i po potrebi poruku. Za primanje novca, jednostavno podijelite svoju email adresu povezanu s PayPal računom s osobom koja vam šalje novac.

Korak 6: Plaćanje putem QR koda

PayPal aplikacija također nudi mogućnost plaćanja putem QR koda. Ovo je posebno korisno za brza i sigurna plaćanja u trgovinama koje podržavaju ovu opciju. U aplikaciji odaberite “Scan/Pay” ili “Skeniraj/Plati” i skenirajte QR kod trgovca kako biste izvršili plaćanje. Ovo je moderni način korištenja PayPala koji olakšava svakodnevne transakcije.

Korak 7: Praćenje aktivnosti računa

Praćenje aktivnosti na vašem PayPal računu također je jednostavno uz aplikaciju. U bilo kojem trenutku možete pregledati povijest transakcija, stanje na računu i postavke računa. Ova funkcionalnost pomaže vam da uvijek imate pregled nad svojim financijama i osigurate sigurnost računa.

Korištenje PayPal aplikacije značajno povećava praktičnost i funkcionalnost vašeg PayPal računa. Kada znate kako otvoriti PayPal, kako napraviti PayPal račun i kako koristiti mobilnu aplikaciju, možete upravljati svojim financijama gdje god se nalazili. Otvaranje PayPala i korištenje aplikacije omogućuje vam brze i sigurne transakcije, praćenje aktivnosti i jednostavno upravljanje računom.

8. Korištenje PayPala za online kupovine

Korištenje PayPala za online kupovine jedan je od glavnih razloga zbog kojih mnogi korisnici žele znati kako otvoriti PayPal račun. PayPal nudi sigurnu i jednostavnu metodu plaćanja na tisućama web trgovina diljem svijeta. Ako se pitate kako napraviti PayPal račun i kako ga koristiti za online kupovine, ovdje ćemo detaljno objasniti sve što trebate znati.

Korak 1: Prijavite se na svoj PayPal račun

Prvi korak je prijava na vaš PayPal račun. Nakon što ste prošli kroz registraciju, verifikaciju email adrese, povezivanje bankovnog računa ili kartice, te postavljanje sigurnosnih postavki, prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku. Ovo je početna točka za korištenje PayPala za online kupovine.

Korak 2: Povežite PayPal s web trgovinama

Većina web trgovina koje prihvaćaju PayPal kao način plaćanja imaju opciju za povezivanje vašeg PayPal računa s vašim korisničkim računom u trgovini. Prilikom kupovine, odaberite PayPal kao način plaćanja i prijavite se na svoj PayPal račun. Nakon prijave, vaši podaci za plaćanje bit će automatski uneseni, što olakšava proces plaćanja.

Korak 3: Sigurnost prilikom plaćanja

Jedna od najvećih prednosti korištenja PayPala za online kupovine je sigurnost koju nudi. Kada koristite PayPal, vaši financijski podaci (poput broja kreditne kartice ili bankovnog računa) nisu dijeljeni s prodavačem. Umjesto toga, PayPal djeluje kao posrednik, što smanjuje rizik od prijevara. Ovo je važan aspekt kako otvoriti PayPal račun i koristiti ga s povjerenjem.

Korak 4: Zaštita kupca

PayPal nudi zaštitu kupca koja vam može pomoći u slučaju problema s narudžbom. Ako ne primite naručeni proizvod ili ako proizvod ne odgovara opisu, možete podnijeti zahtjev za povrat novca putem PayPala. Ova zaštita kupca čini otvaranje PayPala još korisnijim za online kupovine.

paypal za plaćanje
Shutterstock

Korak 5: Upravljanje pretplatama

Mnoge web stranice i usluge nude opciju pretplate putem PayPala. Nakon što se prijavite za uslugu i odaberete PayPal kao način plaćanja, sve buduće transakcije bit će automatski naplaćene s vašeg PayPal računa. U postavkama PayPala možete upravljati svim pretplatama i otkazati one koje više ne želite koristiti. Ovo je još jedan važan aspekt kako napraviti PayPal račun i koristiti ga za različite usluge.

Korak 6: Praćenje transakcija

PayPal omogućuje jednostavno praćenje svih vaših online kupovina putem svog korisničkog sučelja. Svaka transakcija koju obavite putem PayPala bit će evidentirana na vašem računu, što vam omogućuje lako praćenje troškova i upravljanje financijama. Ovo je korisno za sve koji žele znati kako otvoriti PayPal račun i koristiti ga za sigurno i pregledno upravljanje kupovinama.

Korak 7: Plaćanje u različitim valutama

Jedna od prednosti korištenja PayPala za online kupovine je mogućnost plaćanja u različitim valutama. PayPal automatski preračunava iznose u valutu koju koristite, što olakšava kupovinu iz međunarodnih trgovina. Ovo je praktično za sve koji se pitaju kako napraviti PayPal račun i koristiti ga za globalne kupovine.

Korištenje PayPala za online kupovine nudi brojne prednosti, uključujući sigurnost, zaštitu kupca i jednostavnost korištenja. Kada znate kako otvoriti PayPal, kako napraviti PayPal račun i kako ga koristiti za online kupovine, možete uživati u svim prednostima koje ova platforma nudi. Otvaranje PayPala omogućuje vam da kupujete s povjerenjem, znajući da su vaši podaci zaštićeni i da imate podršku u slučaju problema.

9. Korištenje PayPala za slanje i primanje novca

Korištenje PayPala za slanje i primanje novca jedna je od glavnih funkcionalnosti koja ovu platformu čini popularnom među korisnicima. Ako se pitate kako otvoriti PayPal, kako napraviti PayPal račun i kako ga koristiti za financijske transakcije, ovaj vodič će vam pružiti sve potrebne informacije.

Korak 1: Prijavite se na svoj PayPal račun

Prvi korak u procesu kako otvoriti PayPal i koristiti ga za slanje i primanje novca je prijava na vaš račun. Nakon što ste uspješno kreirali račun, verificirali email adresu i povezali bankovni račun ili karticu, prijavite se koristeći svoju email adresu i lozinku.

Korak 2: Slanje novca

Za slanje novca putem PayPala, slijedite ove korake:

 1. Odaberite opciju “Send” ili “Pošalji”: Nakon prijave, u glavnom izborniku aplikacije ili web stranice odaberite opciju “Send” ili “Pošalji”.
 2. Unesite email adresu primatelja: Unesite email adresu primatelja kojem želite poslati novac. Primatelj mora imati PayPal račun ili će biti obaviješten da otvori jedan kako bi primio novac.
 3. Unesite iznos i valutu: Unesite iznos koji želite poslati i odaberite valutu. PayPal omogućuje slanje novca u različitim valutama, što je korisno za međunarodne transakcije.
 4. Dodajte poruku (opcionalno): Ako želite, možete dodati poruku koja će biti prikazana primatelju.
 5. Potvrdite transakciju: Pregledajte detalje transakcije i kliknite “Send” ili “Pošalji” kako biste potvrdili. Novac će biti poslan s vašeg PayPal računa ili povezanog bankovnog računa/kartice.

Slanje novca putem PayPala jednostavan je proces koji vam omogućuje brze i sigurne transakcije. Kada znate kako napraviti PayPal račun i koristiti ga za slanje novca, možete jednostavno obavljati financijske transakcije s prijateljima, obitelji ili poslovnim partnerima.

Korak 3: Primanje novca

Za primanje novca putem PayPala, slijedite ove korake:

 1. Podijelite svoju email adresu: Osoba koja vam želi poslati novac treba znati vašu PayPal email adresu. Ovo je adresa koju ste koristili pri otvaranju PayPal računa.
 2. Primite obavijest o uplati: Kada netko pošalje novac na vašu email adresu, bit ćete obaviješteni putem emaila i putem PayPal aplikacije ili web stranice. Obavijest će sadržavati informacije o iznosu i pošiljatelju.
 3. Provjerite stanje na računu: Prijavite se na svoj PayPal račun kako biste provjerili stanje. Primljeni novac bit će prikazan u vašem PayPal saldu.
 4. Povlačenje novca: Ako želite povući novac na svoj bankovni račun, odaberite opciju “Withdraw” ili “Povuci” i slijedite upute. Novac će biti prenesen s vašeg PayPal računa na povezani bankovni račun.

Primanje novca putem PayPala je siguran i jednostavan proces koji vam omogućuje brzo pristupanje sredstvima. Kada znate kako otvoriti PayPal račun i koristiti ga za primanje novca, možete koristiti ovu platformu za razne financijske transakcije.

kako otvoriti paypal
Shutterstock

Korak 4: Upravljanje transakcijama

PayPal vam omogućuje jednostavno praćenje svih transakcija putem aplikacije ili web stranice. Svaka transakcija bit će evidentirana u vašoj povijesti transakcija, što vam omogućuje pregledavanje i upravljanje financijama. Ova funkcionalnost je korisna za sve koji žele znati kako otvoriti PayPal račun i koristiti ga za sigurno upravljanje novcem.

Korak 5: Međunarodne transakcije

Jedna od prednosti korištenja PayPala za slanje i primanje novca je mogućnost obavljanja međunarodnih transakcija. PayPal automatski preračunava valute i omogućuje vam slanje novca diljem svijeta. Ovo je posebno korisno za one koji žele znati kako napraviti PayPal račun za globalne transakcije.

Korištenje PayPala za slanje i primanje novca nudi brojne prednosti, uključujući sigurnost, jednostavnost korištenja i mogućnost međunarodnih transakcija. Kada znate kako otvoriti PayPal račun, kako napraviti PayPal račun i kako koristiti PayPal za ove funkcionalnosti, možete u potpunosti iskoristiti sve prednosti koje PayPal nudi. Otvaranje PayPala omogućuje vam brze i sigurne financijske transakcije, bez obzira gdje se nalazite.

Kao što smo vidjeli, otvaranje PayPala nije samo jednostavan proces, već i ključ za pristup mnogim suvremenim financijskim mogućnostima. Bilo da se pitate kako otvoriti PayPal, kako napraviti PayPal račun ili kako koristiti sve prednosti ove platforme, nadamo se da je ovaj vodič bio koristan.

PayPal vam omogućuje sigurne online kupovine, jednostavno slanje i primanje novca te korištenje mobilne aplikacije za upravljanje financijama u pokretu. Svi koraci, od verifikacije email adrese do povezivanja bankovnog računa, ključni su za potpuno iskustvo korištenja PayPala.

Jedna od najuzbudljivijih mogućnosti koje PayPal nudi je i jednostavno sudjelovanje u igrama na sreću, poput Eurojackpota. Zamislite da s lakoćom možete uplatiti listić za Eurojackpot, sve iz udobnosti svog doma, bez brige o sigurnosti vaših financijskih podataka. Korištenje PayPala za ovakve transakcije čini cijeli proces bržim i sigurnijim, omogućujući vam da se više fokusirate na zabavu i mogućnosti koje igre na sreću nude.

Kada razmišljate o tome kako otvoriti PayPal i kako napraviti PayPal račun, sjetite se svih prednosti koje dolaze s tim. Ne samo da ćete biti spremni za online kupovine i jednostavno slanje novca prijateljima i obitelji, već ćete imati i pristup globalnom tržištu te mogućnost sudjelovanja u uzbudljivim igrama na sreću poput Eurojackpota.

Stoga, nemojte čekati. Ako već niste, sada je pravo vrijeme za otvaranje PayPala. Uživajte u svim prednostima koje vam ova platforma nudi i iskoristite svaku priliku koja vam se pruža, bilo da je riječ o online kupovini, slanju novca ili čak o uplati za Eurojackpot. PayPal je vaš ključ za jednostavniji i sigurniji svijet financijskih transakcija.